Şedinţă a unanimităţilor în Consiliul Judeţean Suceava

PSD „l-a periat” pe preşedintele Gheorghe Flutur, iar din PNL a primit admonestări

Şedinţa extraordinară de miercuri a Consiliului Judeţean Suceava a fost una atipică, toate proiectele supuse dezbaterii fiind adoptate cu unanimitate, pe ordinea de zi fiind incluse proiecte „grele” de la bugetul judeţului pentru anul 2018, vizând deschiderea de investiţii la Aeroport, la Spitalul Judeţean Suceava, drumuri judeţene, inclusiv două hotărâri unde era necesară majoritatea calificată de două treimi, respectiv cea prin care s-a solicitat Primăriei Suceava folosinţa gratuită pentru patru clădiri necesare Centrului Cultural „Bucovina” şi Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanei, dar şi transferul gratuit de la CJ Suceava a trei etaje în clădirea Primăriei Suceava.

În şedinţă, spre surpriza consilierilor liberali, consilierul judeţean PSD Mişu Gafencu a avut cuvinte de laudă la adresa preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că Aeroportul şi Spitalul Judeţean sunt „copilaşii de suflet” ai acestuia, investiţiile fiind pornite din primul mandat al lui Gheorghe Flutur, în timp ce preşedintele CJ Suceava a spus că aceştia sunt „copiii de suflet ai întregului Consiliu Judeţean”.

Şi liderul grupului PSD din CJ Suceava, Mihai Grozavu, a apreciat „abordarea” lui Gheorghe Flutur în cazul reglementării patrimoniale cu Primăria Suceava, arătând că acesta a negociat bine pentru a asigura spaţiu pentru Centrul Cultural.

Flutur a răspuns că Primăria Suceava este un partener al CJ Suceava şi că partener înseamnă şi încredere, iar, pe vremuri, în nordul ţării o „bătaie de palmă” era îndeajuns.

În şedinţa de miercuri, preşedintele Gheorghe Flutur a avut însă parte de admonestări din partea propriilor colegi de partid.

Astfel, consilierul judeţean Vasile Tofan, făcând referire la „copilaşii de suflet” ai lui Gheorghe Flutur, a spus că mai sunt şi alţi copii, dar orfani, cu referire la şoseaua de centură a municipiului, despre care Tofan crede că ar trebui să fie finalizată. El a mai comentat şi afirmaţia lui Flutur că bugetul pentru anul 2018 este unul de dezvoltare, în condiţiile în care 35% din cheltuieli sunt alocate investiţiilor, apreciind că un buget este de dezvoltare atunci când cheltuielile de funcţionare sunt cu 20% mai mici decât cele de dezvoltare. Potrivit lui, situaţia actuală este generată de legislaţie şi şi-a exprimat speranţa că anul viitor sumele pentru dezvoltare vor fi cu cel puţin 20% mai mari decât acum. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: