18.350 de suceveni s-au angajat în 2017

> Performanţa a fost posibilă ca urmare a „primelor, care fac mai atractivă angajarea, cât şi a subvenţiilor, care acoperă o parte din cheltuiala cu forţa de muncă a angajatorilor”

 În 2017, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava se evidenţiază cu un bilanţ pozitiv al ocupării persoanelor aflate în căutarea unei slujbe. Astfel, conform raportului de activitatea al instituţiei, anul trecut, de prime au beneficiat 957 de şomeri, de cea de 100% pentru încadrarea înainte de expirarea indemnizaţiei de şomaj au avut parte 23 de persoane, iar cea de 30% ajungând la 357 de persoane. Prima de activare de 500 de lei a fost achitată către 462 de şomeri; prima de încadrare la o distanţă mai mare de 15 km a fost acordată la şase şomeri; cea pentru angajarea la distanţă mai mare de 50 km a fost orientată către şapte şomeri; beneficiari ai primei de relocare au fost 11 şomeri. Încă 98 de tineri au avut parte de prima de 500 de lei acordată, potrivit legii, absolvenţilor care se angajează. De cealaltă parte, 516 angajatori au primit subvenţii pentru angajarea şomerilor în vârstă de peste 45 de ani; 140 pentru încadrarea absolvenţilor instituţiilor de învăţământ; 29 pentru oferirea unui loc de muncă tinerilor NEETs. De asemenea, 11 agenţi economici au beneficiat de subvenţii în baza contractelor de solidaritate; cinci pentru angajarea şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale; patru pentru încadrarea şomerilor cărora le-au mai rămas 5 ani până la pensionare; trei pentru angajarea de persoane cu handicap, iar doi agenţi economici au fost subvenţionaţi pentru încadrarea de şomeri neindemnizaţi. În trei cazuri, AJOFM a avut dosare de subvenţionarea formării profesionale a ucenicilor la locul de muncă, iar în altele şapte de subvenţionare, pe perioada vacanţelor, a locurilor de muncă ale elevilor şi studenţilor.

„Atât primele, care fac mai atractivă angajarea, cât şi subvenţiile, care acoperă o parte din cheltuiala cu forţa de muncă a angajatorilor, cât şi gestionarea competenţelor şomerilor, a cererii de forţă de muncă şi a criteriilor de selecţie a angajatorilor au condus la un bilanţ de ocupare de 18.350 de persoane care au obţinut un loc de muncă în anul 2017” se reliefează în informarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: