Numeroşi şomeri suceveni vor să se facă agenţi de securitate şi coafori

> La cursurile AJOFM, în competenţe antreprenoriale s-au iniţiat 14 amatori, iar în competenţe informatice s-au specializat 28 de cursanţi

 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a acordat, în anul 2017, câte un certificat de calificare pentru 544 de şomeri care au urmat cursuri de formare în 17 ocupaţii diferite. Purtătorul de cuvânt Anca Capverde arată că zece dintre programe au fost derulate prin intermediul centrului propriu de formare profesională, iar altele 26 cu participarea Centrului Regional de Formare Profesională Cluj. Cele mai multe cursuri de calificare, respectiv şase, cu 85 de participanţi, sunt cele de agenţi de securitate, urmate de cele cinci de coafor, cu 107 cursanţi. În ordine descrescătoare, preferate au fost trei cursuri de manichiurist-pedichiurist, cu 42 de absolvenţi; trei de lucrător în comerţ, cu 38 de interesaţi. Câte două sesiuni de formare au fost organizate pentru meseriile de lucrător în comerţ şi sudor, ospătar, la care s-au pregătit 38, 31 şi, respectiv, 21 de participanţi. Câte un curs de calificare s-a ţinut pentru viitori lucrători în confecţii de piele, cu 14 participanţi, cofetari – cu 13, mecanici auto – 13, administratori de pensiune turistică – 11 şi bucătari – 11). La cele de mai sus se evidenţiază două cursuri de iniţiere pentru inspectori de resurse umane, cu 29 de cursanţi, un program de iniţiere în competenţe antreprenoriale, urmat de 14 şomeri, şi un altul pentru engleză începători, având 11 cursanţi. În cele din urmă, AJOFM Suceava a ţinut două cursuri de specializare în competenţe informatice şi două în meseria de machior, fiecare dintre categorii cu câte 28 de absolvenţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: