Prefectul Mirela Adomnicăi:

În 2018 vom circula pe DN 18 modernizat, DN 17 B va fi impecabil, pe DN 17 se va rezolva problema rugozităţii

> Îmi doresc şi un nou covor asfaltic pe DN 2, de la Drăguşeni la Suceava

 Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a prezentat, joi seara, în cadrul emisiunii „Exclusiv 90 de minute”, proiectele care vizează lucrările de modernizare pe drumurile naţionale din judeţ.

Ea a spus că tocmai inspectase luni şantierul de pe drumul naţional DN 18 şi a constatat că lucrurile sunt în grafic.

„Acolo, în luna mai se va finaliza lotul 3, iar undeva în august – septembrie, lotul 4” a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că, spre deosebire de şoseaua de centură a Sucevei, unde contractul iniţial de execuţie a fost reziliat, la DN 18, unde a fost tot un contract reziliat, acum lucrarea este în grafic.

„DN 18 este în grafic, finanţarea este asigurată, executantul este o firmă serioasă, şi-a deschis şi o linie de credit pentru eventuale mici decontări şi poate asigura finanţarea permanentă pentru a nu fi sincope. Anul acesta se va tăia panglica la DN 18, care asigură legătura între Suceava şi Maramureş, şi se va circula pe un drum proaspăt asfaltat şi marcat corespunzător” a spus prefectul.

Ea a mai declarat că şi la DN 17 este în derulare procedura de achiziţie pentru încheierea contractului pentru rezolvarea problemei rugozităţii pe porţiuni care totalizează 10 km.

„Avem o problemă de rugozitate. Urgenţa pe porţiunile care înseamnă 10 km este în procedură de achiziţie. Se va semna contractul, se va lucra acolo” a explicat Adomnicăi.

Prefectul a mai spus că tot în procedură de achiziţie este şi proiectul de modernizare a DN 17 B.

„E vorba de încă 10 km care au rămas de anul trecut. DN 17 B va fi impecabil şi va fi finalizat acum, în 2018” a menţionat Adomnicăi.

Prefectul a mai anunţat că pentru 2018 are în vedere DN 2, pentru că e un drum care nu a mai fost modernizat de 20 de ani.

Ea a arătat că acum s-a reuşit plombarea „craterelor” care au rezultat după ciclul de îngheţ-dezgheţ din această iarnă, pentru că drumul devenise chiar impracticabil şi un pericol pentru siguranţa traficului. Lucrările de plombare s-au efectuat de la Drăguşeni până în Vama Siret.

„Eu mi-l doresc cu covor asfaltic pe cei 54 km de la Cumpărătura la Drăguşeni. Cel puţin această porţiune să fie asfaltată, să avem de la intrarea în judeţ până în Suceava un DN 2 corespunzător” a subliniat Mirela Adomnicăi.

Prefectul a notat că cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi nu au dezamăgit în ultima parte a anului 2017 în ceea ce priveşte judeţul nostru şi are convingerea că şi în 2018 va exista aceeaşi bună colaborare, că promisiunile vor fi respectate şi că alocările vor fi cu mult mai generoase faţă de anii precedenţi pentru judeţul Suceava.

„Suntem un judeţ cu cea mai mare reţea de drumuri naţionale” a subliniat prefectul Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: