Aeroportul Suceava urcă două locuri în clasamentul naţional şi urmează să îşi consolideze poziţia pe piaţă

> Noile destinaţii anunţate sunt spre Madrid şi Verona, iar prestatorii de curse charter anunţă că vor să opereze tot anul spre diverse destinaţii. Sucevenii cer şi curse spre Paris, Dublin şi Frankfurt

Aeroportul Suceava a urcat în anul 2017 pe locul opt în clasamentul naţional după numărul de pasageri procesaţi.

Astfel, dacă în 2016, cu 57.226 de pasageri, Aeroportul Suceava se afla pe locul 10 în clasamentul naţional, în anul 2017, cu 261.165 de pasageri procesaţi, aeroportul sucevean s-a clasat pe locul opt din cele 17 aeroporturi din ţară.

Tendinţa de creştere a numărului pasagerilor care folosesc Aeroportul Suceava se menţine şi în anul 2018. Potrivit datelor Aeroportului Suceava, numărul de pasageri procesaţi în ianuarie 2018 faţă de ianuarie 2017 este de aproape trei ori mai mare. Astfel, în ianuarie 2018 au fost procesaţi 23.107 pasageri, în timp ce în ianuarie 2017 au fost procesaţi 8.274 pasageri.

De menţionat este că, în evaluarea autorităţilor, se prefigura că numărul de pasageri va depăşi 250.000 abia în anul 2020, dar ca urmare a atingerii acestui număr în anul 2017, Consiliul de Administraţie al RA Aeroportul Suceava urmează să modifice strategia de dezvoltare.

Unul dintre punctele slabe, respectiv istoricul traficului de pasageri, a fost surmontat, a crescut numărul de destinaţii, iar în aceste condiţii conducerea aeroportului îşi propune continuarea operării aeroportului în condiţii de siguranţă şi securitate, creşterea traficului aerian, noi destinaţii operate, extinderea terminalului, construcţia unui terminal cargo şi extinderea parcărilor.

Pe lângă cursele actuale, cu excepţia destinaţiei Torino, operată de Tarom şi care este incertă, celelalte destinaţii rămân în vigoare şi chiar vor fi efectuate mai multe zboruri, respectiv Luton-Londra va avea din mai şapte frecvenţe pe săptămână şi se adaugă destinaţiile Madrid şi Verona operate de firma Cobrex, care va introduce şi zboruri pentru Bucureşti.

Mai mult, autorităţile judeţene, Consiliul Judeţean Suceava fiind autoritatea tutelară, poartă negocieri cu mai mulţi operatori pentru noi destinaţii de pe aeroportul sucevean.

De menţionat este că vor fi mai multe curse charter de vacanţă, dar şi faptul că aceste curse charter vor fi extinse pe tot parcursul anului, după cum au anunţat operatorii.

Astfel, Need Tour a arătat că după cursa charter de Antalya din această vară va introduce, din toamnă, o cursă pentru Egipt, iar de anul viitor îşi propune curse spre Tel Aviv.

Prestige Tour a anunţat că îşi propune ca firma să opereze 12 luni pe an pe Aeroportul Suceava, şi nu numai în perioada de vară, şi să deschidă noi destinaţii.

Potrivit sondajului on-line de pe site-ului Aeroportului Suceava, cea mai dorită destinaţie acum este Paris, urmată de Dublin şi Frankfurt.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI