Programul manifestărilor organizate la 630 de ani de atestare documentară a Sucevei

La împlinirea a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei vor fi organizate, timp de două zile, mai multe manifestări pentru marcarea acestui eveniment.

Primăria Suceava a definitivat programul manifestărilor ce vor fi organizate în zilele de 10 şi 11 februarie a.c., cu prilejul a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei şi a Cetăţii de Scaun.

Astfel, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei va avea loc deschiderea oficială a evenimentelor, după care, de la ora 12, în Capela Cetăţii, se va oficia o slujbă de pomenire.

De la ora 13.30, la sediul Primăriei Suceava se va semna un protocol de înfrăţire între municipiul Suceava şi municipiul Soroca din Republica Moldova, urmând ca de la ora 14 să fie înmânate diplome şi medalii aniversare personalităţilor şi invitaţilor.

Pe esplanada Casei de Cultură, de la ora 17 vor concerta Trupa 9, de la ora 18.10 Unison Band, iar de la ora 19, Carla’s Dreams. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Duminică, de la ora 14, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava va avea loc un concert extraordinar de muzică simfonică, „Capodopere ale muzicii româneşti şi arii internaţionale”, susţinut de Asociaţia Culturală Pro Enescu, cu participarea extraordinară a solistei concertiste Simina Croitoru.

De la ora 16, pe esplanada Casei de Cultură, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” va susţine un spectacol. Vor mai urca pe scenă Ana Ilca Mureşan, Ion Paladi, Adriana Bucevschi, Sorin Filip, Ana Maria Popescu, Clara Ioana Hurjui, Margareta Clipa, Călin Brăteanu, Dana Dăncilă şi Ghiorghiţă Rotaru.

Manifestările se vor încheia la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, unde, de la ora 19, actori ai Ateneului din Iaşi vor juca „Povestea Unirii”, în regia lui Ovidiu Lazăr.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: