Cezar's

Pauză fără publicitate

Anexare. – De altfel, până la 1812, ruşii nu au căutat niciun fel de argument pentru a-şi justifica vreo pretenţie asupra Basarabiei, cu care nu aveau nimic comun din punct de vedere geografic, etnic, economic sau istoric. În 1782, cu sprijinul Academiei de Ştiinţe din Petersburg, istoricul rus Levensk publica la Paris o masivă „Istorie a Rusiei”, în cinci volume. În cadrul acestei lucrări era publicată şi harta Rusiei occidentale, pe care sunt trasate clar hotarele răsăritene ale Imperiului rus, incluzând fireşte şi Basarabia. Iar lipsa oricăror drepturi ale ruşilor asupra acestui teritoriu era evidenţiată şi de Durnovo: „Basarabia a făcut parte din principatul Moldovei, prin care armatele noastre trebuia să treacă în timpul războiului ruso-turc. Bineînţeles, Rusia, în 1812, putea să anexeze toată Moldova, dar… ar fi fost o răpire, iar nu o cucerire, căci noi cu moldovenii n-am avut război”.

Dialog. – Ce-ai mâncat azi? – Pate de foie gras, Ratatouille, Clafoutis şi Chateaubriand.

– Dragă, nu suntem pe Facebook! – Atunci… pufuleţi.

Diferenţă. Când eram copil îmi era frică de întuneric… Acum, când văd factura la curent, mi-e frică de lumină…

Experienţe. „A regreta experienţele pe care le-ai cunoscut înseamnă a-ţi opri propria dezvoltare.” (Oscar Wilde)

Fat. Cine a pus „s”-ul în „fast food” a fost un ticălos ingenios…

Flagrant. „Natura termenului e arzătoare, întrucât derivă din latinescul «flagrare» = a arde.” (Gheorghe Grigurcu)

Guvern. În România a fost rezolvată problema locuinţelor. Guvernul a promis că preţul actual pe metrul pătrat nu va creşte. Se va reduce metrul pătrat!

Ignorant. „Un om de spirit şi de bun-simţ spunea odată despre un doctor plin de gravitate: omul acesta trebuie să fie un mare ignorant, căci răspunde la toate întrebările care i se pun.” (Voltaire)

Invenţie. Cine a inventat căsătoria? Evreii, se pare: au găsit o modalitate de a face sex fără bani.

Înţelepciune. „Dispreţ desăvârşit pentru părerea mulţimii şi milă adâncă pentru soarta ei – iată semnul înţelepciunii.” (I. L. Caragiale)

Năravuri (domneşti). „Cronicile nu contenesc în a înfiera faptele «de ruşine» care, cu destul de puţine excepţii, le-au adus voievozilor moldavi faima neechivocă de mari destrăbălaţi ai epocii medievale.

Poveşti. În pădure se plimbau un poliţist deştept, un poliţist prost şi Albă-ca-Zăpada. Dintr-o dată apare lupul şi îl mănâncă pe unul dintre ei. Pe care? – Pe poliţistul prost! – De ce? – Pentru că ceilalţi doi există numai în poveşti.

Promo. Nene, ce face găina după ce a ouat? Radio Erevan: Publicitate!

Reclame. Iubesc reclamele de la ProTv. Ai timp să mergi să-ţi iei un suc. Din frigider. De la benzinărie. Din Mamaia!

Rusia. Windows a elaborat o versiune specială pentru Rusia. La instalarea unui driver (pentru printer, modem, monitor etc.) apare un mesaj: „A fost detectat un dispozitiv nou, hai să bem pentru asta!”.

Succes. Un romancier la modă primeşte următoarele rânduri de la un admirator scoţian: „Ultima dv. carte mi-a plăcut atât de mult încât era gata-gata s-o cumpăr!”.

Şosete. Gheorghe Florescu, autorul cărţii „Confesiunile unui cafegiu”, vorbeşte – conform Adevărul.ro – şi despre viaţa lui Gigi Becali din anii comunismului: „Gigi Becali a avut o mare iubire, care a durat cinci ani, cu nepoţica lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Mândra Camilia, fata Licăi Gheorghiu. Gigi Becali s-a îndrăgostit de ea. S-a întâmplat un fenomen foarte ciudat. Gigi Becali este un om foarte ruşinos. După spusele sale, el niciodată nu face sex cu lumina, el stinge întotdeauna lumina aprinsă, inclusiv cu soţia lui. În acei cinci ani, a fost un contact. Gigi venea de pe câmp încălţat cu ciorapii de lână, daţi de măicuţa sa, şi nu şi-a mai dat şosetele jos în pat!”.

Tranzit. „Se aduce la cunoştiinţa publică că guvernul austro-ungar permite importul şi transitul din România în Bucovina, prin punctul Iţcani, a pieilor, oaselor, coarnelor şi unghiilor foarte bine uscate, a maţelor de vite sărate şi foarte uscate, a coardelor, seului netopit în butoaie şi burdufului, a părului de vacă, capră şi porc, a lânei de oi, dar aceste din urmă să fie împachetate în saci sau baloturi, cu condiţiuni ca asemenea producturi să fie însoţite de certificate de provenienţă, liberate de medicul veterinar şi legalisate de prefectul judeţului de unde pornesc.” („Revista Politică”, Suceava, Anul I, nr. 23, Prier 1887)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: