Spectacolul „Datini şi obiceiuri în Bucovina” de la Câmpulung Moldovenesc

Pe 27 decembrie, primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat spectacolul „Datini şi obiceiuri în Bucovina”, care a fost un real succes, ţinând cont de numărul mare de spectatori şi de participarea a numeroase grupuri folclorice din zona etnografică a Câmpulungului.

Evenimentul a debutat la biserica „Naşterea Maicii Domnului” din cartierul Capu Satului, cu participarea unui număr mare de buciumaşi, bunghieri, capre, urători şi urşi. Ulterior, convoiul s-a deplasat spre centrul municipiului, îndreptându-se spre platoul central, unde celor prezenţi li s-a oferit un spectacol de datini şi obiceiuri câmpulungene. La realizarea acestui eveniment, au luat parte şi urători şi dansatori din aşezările Fundu Moldovei, Breaza de sus, Frumosu şi Vama, dar şi un ansamblu de datini din Văşcăuţi (Regiunea Cernăuţi). Recitaluri de colinde au susţinut Geta Zbaranca, Iustina Horga, Elisa Hechelciuc şi mai tânăra şi talentata Ilinca Sticleţ. (T.O.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: