Efectele terapeutice ale lămâilor

Lămâile sunt fructe originare din Orientul Apropiat sau din Africa.

 Aceste fructe conţin uleiuri volatile, pectine, protide, lipide, glucide, flavonoide şi un adevărat izvor de vitamine, cum ar fi vitaminele B1,B2, PP şi vitamina C.

Lămâia are o gamă variată de utilizări, având un rol foarte important în combaterea scorbutului şi în vindecarea afecţiunilor hepatice. Cercetările horticultorilor şi ale specialiştilor naturişti români au scos în evidenţă că sucul preparat din lămâie vindecă amigdalitele, sinuzitele, otitele, gripa şi răceala, guta, hemoragiile gingivale şi nazale, ameliorează diabetul, cât şi afecţiunile reumatismale.

Ceaiurile preparate din lămâie vindecă acneea, varicele, răceala, gripa, stresul, oboseala, durerile stomacale şi tratează halena (combat mirosurile neplăcute de la ţigări, cafea, usturoi etc.) sau pot chiar să lupte cu hipertensiunea arterială.

Lămâile sunt fructe deosebit de apreciate în România. Ele pot fi consumate atât proaspete, cât şi prelucrate sub formă de siropuri, gemuri, dulceţuri, ceaiuri, peltele sau pot să fie folosite în cofetării la obţinerea jeleurilor. (Ing. horticol diplomat LAURIAN UNGURIAN, Agenţia Zonei Montane Vatra Dornei)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: