În urma unei mişcări seismice

Spitalul Judeţean Suceava este sub COD ROŞU de intervenţie

> În aripa nouă a unităţii s-au prăbuşit mai multe tavane şi a izbucnit un incendiu

 Nu trebuie să vă alarmaţi pentru că este doar scenariul pe scurt al unui exerciţiu derulat de către pompierii militari suceveni în domeniul situaţiilor de urgenţă cu tema „Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Suceava împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse de un cutremur, urmat de incendiu, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”. O atenţie deosebită se va acorda şi asupra modalităţii de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Suceava şi a Planului Alb al obiectivului.

Mai multe persoane sunt blocate în spital sau pe acoperişul acestuia

 Potrivit plt.adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, scenariul exerciţiului de astăzi, presupune intervenţia în cazul producerii unui cutremur de pământ, în jurul orei 10, care se resimte puternic în municipiul reşedinţă de judeţ. Salvatorii militari sunt chemaţi în ajutor după ce la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, seismul s-a soldat cu efecte negative asupra pacienţilor, personalului medical şi clădirii unităţii medicale. În interiorul clădirii, respectiv în zona extinsă nou construită, s-au prăbuşit elemente de construcţie şi a izbucnit un incendiu, iar mai multe persoane strigă după ajutor după ce au rămas blocate în interior, dar şi pe acoperişul spitalului, fiind necesară evacuarea de urgenţă a acestora cu elicopterul, deoarece scările interioare între ultimele două etaje sunt impracticabile, iar liftul s-a defectat ca urmare a manifestării seismului. „Ulterior, la 112, dispeceratul comun ISU-SAJ este anunţat despre o urgenţă internă cu privire la creşteri peste limitele admise a nivelului de radioactivitate produse la Laboratorul Radiologic, respectiv locul de amplasare a aparatului computer-tomograf” a mai adăugat sursa citată.

Este vorba despre un exerciţiu amplu în care sunt implicate toate structurile din domeniu, urmărindu-se modul de colaborare şi cooperare a acestora (personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă ai Spitalului Judeţean; Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă; ISU „Bucovina”; IPJ şi IJJ Suceava; Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava; DSP; Primăria municipiului; Poliţia Locală; Inspectoratul de Stat în Construcţii Suceava, Garda Naţională de Mediu – Serviciul Comisariatului Judeţean; ITM Suceava; DELGAZ-GRID Suceava; ACET; Crucea Roşie – Filiala Suceava; operatori economici cu funcţii de sprijin din municipiul Suceava; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Strudza” al judeţului Iaşi şi Serviciul de Medicină Legală).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: