Scriitorii băcăuani şi-au numărat premianţii!

 Pentru frumoasa toamnă care a însoţit toate cele cinci zile ale Festivalului Naţional „George Bacovia” (n-a plouat, nu a fost moină, nu a bătut vântul şi nici zăpadă ca altădată), şi-a asumat răspunderea Adrian Jicu, director al festivalului. La fel a fost şi în ultima zi, duminică, 17 septembrie, când, de la ora 16.00, în grădina Casei Memoriale a Poetului, refăcută, modernizată, excelent luminată, cu o superbă alee cu poezii, „tipărite” pe un material special adus din Cehia (o idee de nota 10), şi-au dat întâlnire poeţi, romancieri, dramaturgi, critici şi istorici literari, membri ai Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România, nu pentru o şedinţă de cenaclu, ci pentru a acorda premiile anuale, exact în ziua de naştere a celui care a locuit o vreme în această casă, din 1906 şi până în 1928.

Preşedintele Filialei USR, Calistrat Costin, a pus în aplicare, în stilu-i personal şi inconfundabil, decizia juriului: Premiul de Excelenţă, pentru întreaga activitate – Emilian Marcu (Iaşi); Premiul pentru Critică Literară – Mioara Bahna (R. Sărat);

Premiul pentru Poezie – Mircea Bostan (Roman);

Premiul pentru Istorie Literară – Nicolae Cârlan (născut în Bacău, cu domiciliul în Suceava), pentru monumentalele monografii Ion Luca şi Nicolae Labiş.

www.romanidecentenar.ro

GHEORGHE BĂLŢĂTESCU

Ziarul „Deşteptarea” Bacău din 17 septembrie 2017

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: