Proiect social

„Spune nu drogurilor, alege viaţa”

Proiectul social „Spune nu drogurilor, alege viaţa” este realizat cu fonduri nerambursabile cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava şi al Consiliului Judeţean. Activităţile se derulează în perioada 8 mai – 16 noiembrie 2017.

Activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect au drept scop identificarea devianţelor comportamentale legate de consumul de alcool, tutun, droguri, care se abat de la normele acceptate în interiorul grupului de adolescenţi şi implicit în cadrul societăţii.

Această abatere de la normalitate, caracteristică adolescentului cu o insuficientă maturizare socială, care intră în conflict cu cerinţele unui sistem de valori este luată în considerare pe parcursul desfăşurării proiectului.

Informarea elevilor participanţi asupra pericolelor şi consecinţelor consumului de droguri, promovarea mesajelor antidrog reprezintă principalele preocupări în realizarea activităţilor cu elevii.

Creşterea eficienţei mesajelor antidrog promovate în cadrul proiectului se realizează printr-o mare diversitate de activităţi care pun în valoare interesele şi aptitudinile elevilor. În acest fel, li se oferă o alternativă de petrecerea a timpului liber prin procesul de descoperire şi de formare a unor abilităţi care apelează la latura creativă a individului.

Consilierea individuală şi consilierea de grup care se realizează în cadrul proiectului permite constatarea fenomenelor care au putut determina consumul de droguri, face posibilă diminuarea stărilor de tensiune care au dus la orientarea spre acest comportament şi obţinerea unor reacţii pozitive ale elevilor în favoarea unor activităţi care le pun în valoare laturile pozitive.

Proiectul este realizat de profesorii: Iordache Anca, Băbăscu Melania, Bejinariu Cocuţa, Turculeţ Angelica de la Asociaţia Părinţilor şi Profesorilor din Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: