Gheorghe Flutur, către reprezentanţii diasporei din Suceava:

Nu am să vin cu mesajul să vă întoarceţi acasă

> Întâi trebuie create motivele pentru a vă întoarce, pentru că altfel e o simplă lozincă > La data de 10 august, judeţul Suceava va găzdui o campanie de informare privind factorii de risc în state din afara graniţelor

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus marţi, la deschiderea „Lunii Diasporei”, la întâlnirea cu reprezentanţi ai diasporei sucevene, că nu vine cu mesajul ca aceştia să se întoarcă acasă dacă nu există create motivele pentru această chemare.

„Nu am să vin cu mesaj să vă întoarceţi acasă. Întâi, eu şi noi, administraţiile publice trebuie să ne facem temele să vă creăm motivele să vă întoarceţi acasă pentru că altfel este o simplă lozincă. Am scris eu pe poarta de intrare în judeţ şi pe insignele astea «Hai în Bucovina» şi le-am spus colegilor mei că noi trebuie să creăm motivele pentru a veni în Bucovina” a spus Flutur, care a arătat că în acest spirit autorităţile sucevene nu pot pleca în concediu în luna august.

Totodată, Flutur a spus că într-un an de când a fost lansată prima ediţie a „Lunii Diasporei” la Suceava, administraţia judeţeană a rămas în contact cu membri ai comunităţilor de suceveni din străinătate şi comunică regulat cu circa 1000 de suceveni cu care se consultă pe diferite probleme.

Prezent la această acţiune, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a spus că sucevenii rămân suceveni indiferent dacă lucrează acasă sau în străinătate.

Ea a spus că, ţinând cont că judeţul Suceava este la a II-a ediţie a „Lunii Diasporei”, lansată de CJ Suceava, ministrul pentru Românii de Pretutindeni a stabilit ca la 10 august judeţul Suceava să găzduiască o campanie de informare privind factorii de risc în alte state şi să favorizeze integrarea românilor care aleg să trăiască în alte state şi să prezinte oportunităţi pentru cei care doresc să se întoarcă acasă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: