Medicul primar Anatolii Buzdugan, medic-şef al Secţiei de Neurochirurgie din cadrul SJU Suceava

Medicul primar Anatolii Buzdugan, doctor în ştiinţe medicale, a promovat concursul organizat, în cursul acestei luni, pentru ocuparea funcţiei de medic-şef al Secţiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că din anul 2016 Compartimentul de Neurochirurgie, coordonat de medicul Anatolii Buzdugan, a fost transformat în Secţie de Neurochirurgie, dată fiind cazuistica diversă şi adresabilitatea crescută.

Rîmbu a spus că s-au făcut toate demersurile, iar cu avizul Consiliului Judeţean Suceava şi cu aprobarea Ministerului Sănătăţii s-a înfiinţat Secţia de Neurochirurgie, care are, în prezent, 25 de paturi, cu 15 mai multe decât avea compartimentul de Neurochirurgie, dar şi mai mulţi medici care îşi desfăşoară aici activitatea profesională.

El a precizat că după înfiinţarea Secţiei de Neurochirurgie a fost scos la concurs postul vacant de medic-şef, în cursul acestei luni, în urma desfăşurării concursului medicul neurochirurg Anatolii Buzdugan promovând concursul.

Managerul SJU Suceava a menţionat că secţia are linie de gardă permanentă asigurată de cei cinci medici neurochirurgi, iar sala de operaţie a secţiei este dotată „la nivelul unei clinici universitare”, în perioada următoare urmând să fie dotată şi cu un sistem performant de neuronavigaţie, care va fi utilizat atât în intervenţiile neurochirurgicale, cât şi în cele ale chirurgiei epilepsiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: