Cacica ar putea deveni curând staţiune balneoclimaterică

Cacica aşteaptă verdictul Guvernului privind acordarea statutului de staţiune balneară şi turistică, o veche şi arzătoare dorinţă a autorităţilor locale.

Potrivit primarului Petru Todosi, documentaţia privind declararea comunei Cacica şi a arealului de care dispune ca staţiune a fost depusă la Ministerul Turismului în urmă cu mai bine de două luni, premisele ca acest lucru să se întâmple fiind optimiste.

„Avem tot ce ne trebuie. În primul rând, Baza de Tratament «Virgil Sahleanu» care a luat fiinţă în vecinătatea minei de sare, în urma unui proiect al nostru, al primăriei, cu bazine cu apă sărată cu hidromasaj, cabinet de fizioterapie cu medic bun, cabinet de masaj, saună, sala de fitness. Avem peste 200 de locuri de cazare. În plus, au apărut în zonă multe pensiuni, agenţi economici privaţi care oferă servicii turistice foarte bune, cu piscine acoperite şi alte posibilităţi de agrement. Proprietăţile benefice ale apei sărate de la Cacica sunt dovedite deja de multă vreme, iar numărul tot mai mare de persoane care apelează la serviciile noastre ne dă încredere mare. Avem de toate, o zonă frumoasă, aer curat, mina de sare cu capelă, sală de sport şi lacul artificial din subteran, Basilica Minor «Adormirea Maicii Domnului», locaş internaţional de pelerinaj, Biserica «Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavriil», care este monument de arhitectură. Aşteptăm decizia ministerului, dar nu văd niciun motiv să nu fim declaraţi staţiune balneară” crede primarul Petru Todosi.

Incontestabil, în ultimii 20 de ani, comuna Cacica a înflorit, speculând eficient arealul de o frumuseţe deosebită, vecinătatea minei de sare şi multiculturalitatea zonei. Au apărut pensiuni turistice, iar cererea de terenuri pentru construirea altora este în continuare mare.

Autorităţile locale întâmpină eventualitatea ca şi Cacica să devină staţiune balneară, derulând şi proiecte de modernizare a infrastructurii. Pe bani proprii sau prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale sunt în curs de modernizare peste 10 km de drum.

Apele sărate de la Cacică s-au dovedit benefice ameliorării reumatismului cronic degenerativ, reumatismului inflamator, recuperării după fracturi, în cazul nevralgiilor, a urmărilor generate de accidente vasculare. Saramura de la Cacica are efect relaxant, odihneşte, alungă stresul şi chiar face pielea frumoasă.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. Avem de toate 😄😄😄mai puțin canalizare si apa curenta (cumpăram apa cu cisterna de la primărie si scurgem rezidurile de la piscini si fose in pârâurile satului) lucrurile astea nu se văd ????

  2. Bine punctat!foarte adevărat,dar ce poate sa facă un simplu cetățean al comunei ?nimic pentru ca nu are nici o putere Apa este o problema dar și drumul este ingrozitor.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: