Inspectorii de muncă descind la firmele sucevene cu număr mare de accidentaţi

 > În primul trimestru al anului, în judeţ s-au consemnat câte un accidentat în fabricarea hârtiei şi cartonului; fabricarea îngheţatei; tăierea şi rindeluirea lemnului; captarea, tratarea şi distribuirea apei, precum şi în sănătate şi asistenţă socială > În 2016, în judeţul Suceava au fost accidentate 54 de persoane, dintre care patru şi-au pierdut viaţa, iar 50 au suferit de incapacitate temporară de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) iniţiază o acţiune de verificare, la agenţii economici din judeţul Suceava, a măsurilor stabilite prin procesele-verbale de cercetare a evenimentelor. Potrivit inspectorului-şef Romeo Butnariu, este vorba despre monitorizarea şi verificarea modului în care unităţile care au înregistrat accidente de muncă aplică măsurile stabilite cu ocazia cercetărilor evenimentelor, “măsuri care să conducă la prevenirea altor evenimente similare şi care să întărească nivelul securităţii şi sănătăţii în muncă”.

„Factorul determinant în luarea deciziei Inspecţiei Muncii de a declanşa acţiunea este tendinţa de creştere, în ultima perioadă, a indicelui de frecvenţă a accidentaţilor în muncă” a declarat Romeo Butnariu.

Controalele au loc în perioada iunie-noiembrie 2017, obiectivul principal constând în conştientizarea angajatorilor şi lucrătorilor din unităţile care au înregistrat accidente de muncă cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale, în scopul eliminării accidentelor şi al promovării stării de bine la locul de muncă.

În 2016, în judeţul Suceava au fost accidentate 54 de persoane, dintre care patru şi-au pierdut viaţa, iar 50 au suferit de incapacitate temporară de muncă. În ordine descrescătoare, cele mai multe accidente de muncă s-au înregistrat în construcţii (nouă victime), transporturi terestre şi activităţile referitoare la sănătatea umană (câte opt accidentaţi) şi prelucrarea lemnului (trei victime). În judeţ, indicele de frecvenţă, calculat ca numărul de accidentaţi la 1.000 de lucrători, a fost, anul trecut, de 0,52 la mie.

În primul trimestru al anului 2017, în judeţul Suceava s-au consemnat cinci persoane accidentate, comparativ cu patru în trimestrul omolog al anului precedent. În cel dintâi trimestru nu s-au înregistrat decese în rândul lucrătorilor, indicele de frecvenţă fiind de 0,220 la mie. Câte un accidentat s-a înregistrat în fabricarea hârtiei şi cartonului; fabricarea îngheţatei; tăierea şi rindeluirea lemnului; captarea, tratarea şi distribuirea apei, precum şi în sănătate şi asistenţă socială.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: