Caravana fondurilor europene pentru instituţiile administraţiei publice şi sistemului judiciar

 > Una dintre activităţile majore a vizat transmiterea optimă a informaţiilor relevante, „astfel încât să se asigure o utilizare eficientă a fondurilor alocate” > Printre altele, au fost abordate aspecte care pot fi întâmpinate de beneficiari în diversele etape de elaborare – depunere a proiectelor finanţate prin POCA

 Caravana de promovare POCA 2014-2020, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), a ajuns, ieri, în Suceava.

Potrivit Steluţei Bulăceanu, manager public în cadrul Autorităţii de Management, acesta a fost cel de al treilea eveniment de acest gen din ţară, pe lângă responsabilii autorităţii de management, la sesiunea de prezentare participând personal specializat din cadrul instituţiilor administraţiei publice locale şi ale sistemului judiciar. Sub sloganul „Procese simple şi transparente, administraţie şi sistem judiciar eficiente”, au fost prezentate finanţări susţinute prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), „aspecte care pot fi întâmpinate de beneficiari şi de potenţialii beneficiari în diversele etape de elaborare – depunere a proiectelor finanţate din program”, popularizate fiind şi rezultatelor programului.

Prin POCA pot obţine finanţare autorităţi şi instituţii publice centrale; autorităţi şi instituţii publice locale din judeţe şi municipii; autorităţi şi instituţii publice locale beneficiare de investiţii teritoriale integrate; autorităţi administrative autonome; organizaţii neguvernamentale; parteneri sociali; instituţiile de învăţământ superior acreditate; instituţiile de cercetare; Academia Română; instituţiile din sistemul judiciar.

Caravana are loc în cadrul proiectului „Sprijin pentru activităţile de publicitate, informare şi comunicare”, una dintre activităţile majore vizând transmiterea optimă a informaţiilor relevante privind POCA 2014-2020, „astfel încât să se asigure o utilizare eficientă a fondurilor alocate”.

În exerciţiul financiar 2014-2020, din Fondul Social European (FSE), POCA beneficiază de o alocare financiară în valoare de 553,19 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: