Salma Hayek denunţă violenţa şi machismul de la Hollywood

Hollywoodul? O maşinărie care tratează actriţele ca pe nişte maimuţe şi se debarasează de ele dacă sunt inteligente, susţine actriţa Salma Hayek, care şi-a reglat marţi conturile cu industria americană de film în cadrul unui eveniment desfăşurat în marja Festivalului de la Cannes.

La o masă rotundă, actriţa, cunoscută pentru filme precum „Frida” şi „Desperado”, a denunţat violenţa şi machismul de la Hollywood unde tinerele actriţe sunt considerate nişte jucării de către unii, informează AFP. „Ei spun «găsiţi-mi o maimuţă» şi (…) poate că vom face bani. Apoi, într-o zi, îşi dau seama că maimuţa ştie să calculeze aşa că spun «omorâţi-o»”, a explicat actriţa mexicană de origine libaneză. „Este adevărat că poate dacă sunteţi frumoase, puteţi obţine roluri mai uşor, dar este foarte violent să se asume că dacă sunteţi drăguţe, sunteţi proaste”, a declarat ea.

O eroare strategică, este de părere actriţa 50 de ani, dată fiind puterea economică a femeilor. „Ei nu şi-au dat seama că femeile sunt o putere economică majoră. Aceşti oameni nu realizează importanţa publicului feminin. Am fost neglijate atât de mult timp încât nu ştiu la ce vrem să ne uităm”, a adăugat ea.

Criticile lui Hayek nu au ocolit nici Festivalul de Film de la Cannes, care a acordat Palme d’Or doar unei singure femei în istoria sa ( „The Piano” de Jane Campion).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI