Majestatea Sa, Şahul !

În săptămâna 15-19 mai 2017, la Şcoala Gimnazială „Ion Şuhane” Frumosu, se desfăşoară programul „Şcoala Altfel”. Prima zi din cadrul acestui program a fost dedicată şahului, sport care a devenit o tradiţie în şcoala noastră.

În parteneriat cu Consiliul Local şi Primăria comunei Frumosu, a fost organizată o conferinţă cu tema „Majestatea sa, şahul”, care l-a avut ca invitat pe scriitorul sucevean Mihai Pânzaru. Discursul său a fost o pledoarie pentru şah, maestrul fiind convins că „şahul este un joc regesc, divin şi unic! Este cu adevărat regele jocurilor!”.

Conferinţa a fost urmată de competiţia de şah, „Magie în alb şi negru”, arbitrată de domnul Liviu Pînzaru, profesor la Clubul Copiilor Fălticeni, la care au participat 60 de elevi din clasele I-VIII, coordonaţi de domnii profesori Istrate Elvira şi Gînscă Mihai.

Efortul micilor şahişti a fost răsplătit cu premii în bani, diplome şi medalii sponsorizate de către Consiliul Local Frumosu, primar Buga Constantin, şi firmele locale Zincuţa SRL, Oniroxy SRL şi Sifon Trans SRL.

Consilierul local Ioan Buga, iniţiator al proiectului, şi-a manifestat speranţa că acest concurs va continua şi în anii următori, devenind chiar o competiţie judeţeană.

Numărul mare de copii care au participat ne dovedeşte încă o dată că şahul are întâietate în comuna Frumosu. (Camelia Tâmpescu, director al Şcolii Gimnaziale „Ion Şuhane”)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: