Un nou caz de false doborâturi naturale de arbori depistat de Garda Forestieră

 Într-o pădure din zona Falcău, Garda Forestieră Suceava a depistat un nou caz de false doborâturi naturale de arbori, în acest caz fiind sesizată Poliţia.

Inspectorul-şef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, a anunţat că, luni, ca urmare a unei sesizări telefonice, delegaţii Gărzii Forestiere Suceava s-au deplasat pe raza Ocolului Silvic Bucovina (zona Falcău), într-o suprafaţă de fond forestier proprietate privată, unde au identificat mai mulţi arbori doborâţi, care prezentau semne de doborâre intenţionată şi nu cauzată de un factor abiotic, respectiv de vânt. El a menţionat că suprafaţa afectată este de peste două hectare, iar peste 100 de arbori au fost afectaţi de această acţiune.

„În vederea clarificării situaţiei, s-a solicitat sprijinul organelor de poliţie, urmând a fi făcută plângere penală pentru distrugerea pădurii” a menţionat Găşpărel. El a adăugat că verificările vor fi extinse pe raza întregii unităţi de producţie.

Parchetul Judecătoriei Vatra Dornei a anunţat că a trimis recent în judecată mai mulţi silvicultori şi pe reprezentanţii unei firme în cazul creării de false doborâturi naturale de arbori prin scoaterea acestora din rădăcini cu TAF-ul pentru ca apoi să fie marcaţi şi tăiaţi ilegal. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: