La Fălticeni, vineri, în prezenţa ministrului Sănătăţii

Se inaugurează noua maternitate

Vineri, 19 mai, la Fălticeni, în prezenţa ministrului Sănătăţii Florian Bodog, va avea loc inaugurarea noii maternităţi, amenajate în sediul fostei Şcoli Generale Nr. 5 de pe strada Ion Creangă şi devenite ulterior corp de clădire al Colegiului „Vasile Lovinescu”.

„Aşteptăm vizita ministrului Sănătăţii la Fălticeni pentru că maternitatea este gata, se transferă aparatura şi se montează mobilierul, urmează să vină DSP-ul să ia probele, iar de săptămâna viitoare această secţie se va muta în casă nouă. După darea în folosinţă a noului spital municipal, maternitatea se va muta în acea clădire, iar aici vom înfiinţa o secţie de îngrijiri paleative, investiţia în adaptarea clădirii în scop medical fiind pe deplin justificată” a precizat primarul Cătălin Coman.

Până săptămâna viitoare, Maternitatea din Fălticeni va mai funcţiona într-o clădire veche de peste 123 ani, unde a funcţionat într-o vreme Spitalul Israelit. Maternitatea de pe strada Sucevei a fost retrocedată fundaţiei Caritatea Bucureşti, în locul ei urmând să fie construit un market.

Unitatea medicală are toate avizele de funcţionare şi va deveni operaţională imediat după inaugurare, fiind îndeplinite toate cerinţele medicale actuale privitoare la sănătate, confort, siguranţă, intervenţie, dar şi cele privind situaţiile de urgenţă. Noua maternitate va avea 40 de paturi, vor exista saloane vitrate cu două paturi şi saloane mari care vor avea până la şase paturi, accesul fiind făcut cu ajutorul unor cartele magnetice. Mamele şi copiii vor avea condiţii hoteliere deosebite, pereţii fiind acoperiţi cu materiale specifice de culoare albă, combinat cu verde şi galben la parter şi albastru şi verde în camerele de la etajul I, paturile sunt noi, achiziţionate de la unul din cei mai renumiţi producători din Europa, o firmă din Austria, în fiecare salon existând televizor conectat la reţeaua de cablu. Băile sunt ventilate şi dispun de instalaţii termice şi electrice de ultimă generaţie, agentul termic şi apa caldă fiind asigurate de trei centrale termice pe gaz, de fabricaţie germană. Clădirea dispune de rampă de acces pentru ambulanţe, rampă pentru persoane cu dizabilităţi, staţie proprie de oxigen, grup electrogen care poate asigura o funcţionare normală în cazul unei defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică, parcare. Unitatea medicală va fi deservită de 80 de cadre – medici, asistente şi infirmiere.

Lucrările de modernizare la interiorul şi exteriorul clădirii şi achiziţia de echipamente au costat aproximat 2 milioane de lei, fiind realizate de firme din Fălticeni, timp de 14 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: