Licitaţia de modernizare a Pieţei Burdujeni, contestată de unul din cei 25 de participanţi

> Lucrările au fost adjudecate pentru o sumă cu 25% mai mică decât cea de pornire, însă acestea nu vor putea fi demarate decât după pronunţarea favorabilă a CNSC > „Sper ca în perioada cea mai scurtă de timp să se clarifice această licitaţie, astfel încât investiţia aşteptată de către cei din cartierul Burdujeni să se finalizeze” a spus primarul Ion Lungu

 Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de acoperire şi modernizare a Pieţei agroalimentare din cartierul Burdujeni are un învingător, a anunţat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Câştigătorul este Asocierea ConBucovina pentru suma de 1,18 milioane de lei, faţă de circa 2,5 milioane de lei la pornirea licitaţiei. În cursă s-au înscris 9 asocieri cu un total de 25 de firme, 3 dintre participanţi fiind excluşi pe parcurs, ca urmare a neîntrunirii condiţiilor impuse de reglementările specifice. Din nefericire, contractul de atribuire a execuţiei nu poate fi parafat, o contestaţie a Alex Bau & Peter Group fiind în analiză la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). „Din păcate, meciul continuă. Este înregistrată o contestaţie a asocierii Alex Bau şi Peter Group, iar contractul nu poate fi încheiat decât după finalizarea acesteia. Asocierea nu a ajuns la finiş, a fost eliminată pe parcurs, de aceea a contestat la CNSC. Sper ca în perioada cea mai scurtă de timp să se clarifice această licitaţie, astfel încât o investiţie mare a municipalităţii – aşteptată de către cei din cartierul Burdujeni – să se finalizeze”, a spus Ion Lungu, şeful executivului municipal. Piaţa agroalimentară Burdujeni funcţionează în zona „Cuza Vodă III”, la această dată comercializarea legumelor şi fructelor făcându-se în aer liber sau la tarabe cu copertine pe structură uşoară. Noua investiţie presupune construirea unei clădiri cu parter şi se va desfăşura pe parcursul anilor 2017 şi 2018. Soluţia tehnică urmăreşte realizarea unui sistem de închideri cu panouri şi tâmplărie termopan, prevăzută fiind inclusiv amenajarea de instalaţii de încălzire şi de răcire-ventilare. Primii indicatori tehnico-economici au fost stabiliţi în 2013, însă documentaţia a fost supusă modificărilor, în sensul adaptării la noile cerinţe legislative privind creşterea gradului de siguranţă la foc a construcţiilor. Primarul Ion Lungu a făcut promisiuni de modernizare a pieţei Burdujeni încă din campania electorală din 2012, acestea fiind înnoite cu prilejul alegerile locale în 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: