Şeful ISU Suceava, mulţumit de rezultatele exerciţiului de alarmare civilă

 > Surse neoficiale spun că au fost primari care, deşi ştiau de exerciţiu, nici n-au răspuns la telefon

Exerciţiul de testare şi verificare a sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, de la Suceava, s-a desfăşurat ieri în condiţii bune şi cu rezultate bune, a fost concluzia generalului de brigadă Ioan Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Din cele 150 de sirene de alarmare publică existente în judeţ au funcţionat 130, celelalte urmând să fie reparate şi reintroduse astfel în sistem.

Conducerea ISU Suceava s-a arătat mulţumită şi de modul cum au răspuns autorităţile locale din teritoriu după declanşarea sistemului de alarmare.

„Primarii şi membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă au răspuns, în medie, în 4 minute după alarmare, ceea ce înseamnă un timp bun” a declarat, pentru „Crai nou”, general de brigadă Ioan Burlui.

Din surse neoficiale am aflat însă că mai mulţi primari din judeţ, deşi informaţi asupra desfăşurării exerciţiului, nici n-au răspuns la telefon. Timpii buni de răspuns au fost obţinuţi în aceste cazuri doar pentru că militarii, dacă n-au dat de primari, au insistat cu telefonul la viceprimari sau secretarii primăriilor.

Reamintim că, în perioada 18-21 aprilie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează pe zone geografice un amplu exerciţiu de testare şi verificare a sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă numit PROCIV 2017.

 Scopul simulării privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite ce ar pune în pericol populaţia nu ţine doar de verificări tehnice, ci şi de verificarea fluxurilor de transmitere al mesajelor de înştiinţare către autorităţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: