Consilierii au deblocat finanţarea de 500.000 lei pentru CSM Suceava

 Consiliul Local Suceava a aprobat ieri, în şedinţă extraordinară, repartizarea finanţării acordată din bugetul local ramurilor sportive din componenţa Clubului Sportiv Municipal (CSM). La întrunirea ordinară din săptămâna anterioară, alesul Vasile Mocanu (PSD) a propus tăierea a câte 5.000 de lei de la secţiile de tir cu arcul şi tir sportiv şi orientarea celor 10.000 de lei către secţia de lupte greco-romane. Deşi oficialii CSM nu au făcut nicio solicitare de majorare, în urmă cu 8 zile consilierii PSD şi ALDE au picat la vot proiectul de hotărâre, blocând temporar procedurile de finanţare a secţiilor sportive în cauză.

Primarul Ion Lungu a menţionat că „nu face politică la sediul Primăriei”, reiterând că proiectul legislativ repus pe ordinea zi reflectă întocmai voinţa celor de la CSM.

„Este solicitarea făcută de CSM, deci nu se poate vorbi despre o împărţire făcută pe criterii arbitrare, de Lungu sau de consilierii PNL. La fel cum respectăm autoritatea celor de la handbal şi fotbal, respectăm şi autoritatea celor de la CSM”, a punctat edilul-şef.

Consilierul Vasile Mocanu şi-a menţinut amendamentul privind respectivele „mişcări” de sume, însă propunerea sa nu a trecut de votul plenului.

Cu 15 opţiuni „pentru”, 4 „împotrivă” şi 3 abţineri, a fost votat însă un alt amendament, cel al consilierului Cristian Creţu (PNL), prin care suma de 5.000 de lei a fost luată de la secţia de lupte greco-romane şi dată secţiei de box a CSM.

„De 13 ani, noi am dat 500.000 de lei anual la CSM şi nu au fost niciodată probleme până în al treisprezecelea an. Probabil este cu ghinion, dar bine că s-a aprobat, pentru că sportivii aşteaptă banii”, a subliniat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: