La Bursa generală

Aproape 800 de persoane selectate pentru încadrare

> Este un număr mare de potenţial angajaţi, ţinând cont că pe la standuri s-au perindat 1.355 de persoane interesate

 Bursa generală a locurilor de muncă de ieri s-a lăsat cu angajarea pe loc a 16 şomeri, faţă de 50, la manifestarea organizată în urmă cu un an. Simona Sofroni, director executiv adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), spune că 111 ofertanţi – în comparaţie cu 120 în 2016 –, au venit la Bursă cu 675 de slujbe disponibile. Pe la standurile acestora s-au perindat 1.355 de persoane fără o ocupaţie stabilă sau altele interesate să-şi găsească un nou job, mai puţine decât anul trecut, când interesate au fost 1.561 de persoane. Cea mai bogată ofertă s-a remarcat în municipiul Suceava, unde 52 de angajatori au scos la bătaie 375 de locuri de muncă, acestea fiind vizate de 710 concurenţi. În municipiul Câmpulung Moldovenesc angajate pe loc au fost doar două persoane, în zona Rădăuţi s-au făcut trei angajări, în Suceava – şase, ca şi în Fălticeni. Pe de altă parte, selectaţi pentru o eventuală încadrare ulterioară au fost 794 de participanţi, respectiv 425 din Suceava, 137 din Rădăuţi, 109 din Fălticeni şi 123 din Câmpulung Moldovenesc.

„Mesajele primite de la angajatori, precum şi numărul de persoane selectate pentru un al doilea interviu sunt un semnal pozitiv pentru piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor din economia locală, majoritatea angajatorilor optând pentru menţinerea ofertelor de la Bursă pe lista de locuri vacante gestionată de AJOFM Suceava” a subliniat Simona Sofroni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: