Un operator aerian şi-a anunţat intenţia de a deschide curse de pe Suceava spre Spania, Dubai şi Egipt

> Suntem în discuţii şi cu alţi operatori, pentru alte destinaţii, spune preşedintele CJ

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că poarta de intrare în judeţul Suceava şi în Bucovina devine Aeroportul „Ştefan cel Mare”, iar un operator aerian şi-a anunţat intenţia de a deschide curse de pe Suceava spre Spania, Dubai şi Egipt.

Flutur a spus că, după modernizare, Aeroportul „Ştefan cel Mare” este în căutare de noi operatori aerieni, având în vedere calitatea pistei, a sistemului de balizaj şi a sistemului ILS. „În momentul de faţă, aeroportul sucevean este unul dintre cele mai moderne din ţară, având servicii de cea mai înaltă calitate, o pistă nouă şi modernizată, sistem de balizaj şi ILS de înalta performanţă” a spus preşedintele CJ Suceava. El a menţionat că numărul de curse aeriene de pe Aeroportul Suceava va creşte semnificativ anul acesta.

Flutur a amintit că, în prezent, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” operează companiile Tarom şi Wizz Air, iar din iunie vor începe cursele charter operate de alte două companii, spre destinaţii din Turcia şi Grecia.

„Avem 47 de zboruri deja în acest sezon de vară, 33 curse săptămânale regulate şi chartere spre Grecia şi Turcia. Chiar zilele trecute un operator spunea că are în intenţie să mai deschidă şi alte curse, spre Egipt, Spania, Dubai. În discuţiile cu diverşi operatori mă gândesc la înfiinţarea de noi rute, la acţiuni de promovare a Bucovinei şi a judeţului Suceava” a spus Flutur.

El a adăugat că, la doar un an de la deschidere, sunt deja doi operatori pe destinaţii de vacanţă. „Ne îndreptăm atenţia în perioada următoare şi pentru alte destinaţii de vacanţă” a precizat Flutur.

Preşedintele CJ a mai arătat că, pentru dezvoltarea Bucovinei şi a judeţului Suceava, prin punerea în valoare a potenţialului turistic, odată ce judeţul dispune de un aeroport de cel mai înalt nivel, va organiza în curând întâlniri cu reprezentanţii structurilor de turism şi cu conducerea aeroportului, pe de o parte, precum şi cu mediul de afaceri, pe de altă parte.

„Am în vedere generarea unor pachete turistice atractive pentru turişti care să vină în Bucovina, iar de la investitorii autohtoni şi din toată zona mă aştept să se organizeze pentru a dezvolta servicii pe orizontală. Mă gândesc la deschiderea de curse aeriene, normale sau charter, precum şi la organizarea de trasee cu autocare şi microbuze către obiectivele turistice din Bucovina şi din zonă, cu preluarea direct de la aeroport a pasagerilor” a mai spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: