Gheorghe Flutur, analiză operativă pe Aeroportul Suceava la inaugurarea cursei de Veneţia:

Trebuie să mărim aerogara şi să creştem confortul pasagerilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, sâmbătă, pe Aeroportul Internaţional Suceava, la inaugurarea cursei de Veneţia. El a vorbit cu pasageri prezenţi în aerogară şi a avut o analiză operativă cu conducerea Aeroportului Suceava.

Flutur a participat la inaugurarea primului zbor Suceava – Veneţia (Treviso) şi a discutat cu o parte dintre pasageri.

Totodată, el a făcut şi o analiză „operativă” la faţa locului, cu participarea conducerii Aeroportului Suceava, stabilindu-se derularea, începând de astăzi, a unor măsuri privind confortul pasagerilor şi dezvoltarea infrastructurii aerogării.

„La Aeroportul Suceava, care este în dezvoltare, trebuie continuate investiţiile, în primul rând în edificarea unui nou terminal pentru pasageri şi creşterea numărului de zboruri şi de destinaţii. Actualul terminal al aeroportului trebuie extins, având în vedere creşterea numărului de pasageri, dar şi în contextul existenţei unor cereri pentru transportul de mărfuri prin intermediul unor aeronave de tip cargo” a declarat Flutur.

El a anunţat că, începând de azi, vor fi demarate, printre altele, procedurile pentru dezvoltarea aeroportului, extinderea terminalului, modernizarea parcării, cu extindere către Centrul Economic „Bucovina”.

„Pentru anul acesta, la Aeroportul «Ştefan cel Mare» sunt alocate fonduri pentru achiziţionarea unei autospeciale de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI) de ultimă generaţie, precum şi aparatură de securitate pentru pasageri şi bagaje, modernizarea remizei PSI, dar şi pentru cumpărarea a două scări pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor. Pentru acestea, CJ Suceava alocă 10 milioane de lei” a mai spus Flutur.

Cursa regulată Veneţia (Treviso) – Suceava a fost inaugurată sâmbătă, 18 martie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: