Gheorghe Flutur, invitat de suflet al lui Mircea Ionescu Quintus la Cotroceni

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost invitatul de suflet al preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, la ceremonia de vineri, de la Palatul Cotroceni, unde, cu ocazia împlinirii a 100 de ani, acesta a fost decorat de preşedintele României cu Steaua României în grad de ofiţer.

Gheorghe Flutur a declarat după ceremonial că a fost un moment deosebit de emoţionant.

Liderul liberal sucevean i-­a oferit lui Mircea Ionescu Quintus o icoană a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. El a subliniat că a avut întotdeauna un respect deosebit faţă de Mircea Ionescu Quintus, iar, din anul 2000, când s­-a înscris în PNL, între el şi Mircea Ionescu Quintus a fost o apreciere reciprocă.

La ceremonie, Mircea Ionescu Quintus a rememorat momentele importante din viaţa sa, şi a recunoscut că existenţa sa este „un roman”.

Cunoscut ca epigramist, el a compus şi o epigramă, pentru aniversarea sa: „Vreo sută ani mi se adună/ Ca prin păduri semeţii brazi/ Şi s-or găsi destui să spună/ Ce mai înseamnă suta, azi!”

„Nu mi-­a fost uşor să trăiesc o aşa de îndelungată viaţă” a mărturisit Mircea Ionescu Quintus, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a liderilor PNL care au dorit să asiste la decorarea preşedintelui de onoare al formaţiunii.

La ceremonie au mai participat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, şi liderii liberali Cătălin Predoiu, Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu.

Mircea Ionescu Quintus a împlinit sâmbătă 100 de ani, dintre care 80 i-a pus în slujba Partidului Naţional Liberal, fiind preşedinte al partidului în perioada 1993-2001. El a fost ministru al Justiţiei în guvernul condus de Theodor Stolojan şi senator în legislaturile 1996-­2000 şi 2004­-2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: