Gardienii forestieri suceveni

Confiscare masivă de cherestea de import, în Vama Dorneşti

> Firma importatoare, care nu a autorizat depozitul şi nu avea documentele cu regim special, a fost amendată cu 11.000 lei, rămânând şi fără 336 mc de cherestea din răşinoase

 La finele săptămânii trecute, gardienii forestieri şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au demarat un control al modului de depozitare şi comercializare a materialelor lemnoase în Vama Dorneşti. Acţiunea a survenit ca urmare a verificării documentelor de provenienţă a materialelor lemnoase la o societate comercială, prilej cu care delegaţii Gărzii Forestiere Suceava au sesizat unele inadvertenţe în documentele prezentate, din care motiv au trecut la clarificarea aspectelor constatate.

Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere, informează că în urma verificărilor s-a constatat că agentul economic cu pricina a depozitat 336 mc de cherestea din răşinoase, provenită din import, fără a efectua demersurile necesare autorizării depozitului şi de obţinere a documentelor cu regim special. Pentru aceste fapte, societatea în cauză a fost sancţionată cu un total de 11.000 de lei, controlorii dispunând confiscarea întregii cantităţi de cherestea masă lemnoasă. La inventarierea şi transportarea materialelor lemnoase au luat parte şi lucrătorii Ocolului silvic Marginea.

„Garda Forestiera Suceava va efectua în continuare verificări ale societăţilor comerciale care importă şi pun pe piaţă lemn” a declarat Mihai Găşpărel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: