Judeţul Suceava are aproape 23.000 de persoane cu handicap

 > Anul trecut, pentru drepturile şi facilităţile acestora s-au alocat peste 102 milioane lei

 Anul trecut, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DAGSPDC) Suceava a cheltuit, cu asigurarea drepturilor şi facilităţilor persoanelor adulte cu handicap, nu mai puţin de 102,35 milioane de lei. Potrivit unei informări a instituţiei, indemnizaţiile pentru adulţii cu handicap s-au ridicat la 45,29 milioane de lei; indemnizaţiile pentru însoţitorii persoanelor cu handicap vizual au însumat 25,86 milioane de lei; bugetul complementar pentru adulţii şi copii cu handicap a fost de 21,87 milioane de lei. Conform informării, alocaţiile de hrană ale copiilor cu HIV sau SIDA au fost în valoare de 8.507 lei; legitimaţiile pentru transportul interurban auto şi CFR au costat 8,58 de milioane de lei; cheltuielile de transmitere a drepturilor s-au situat la nivelul de 716.912 lei; dobânzile la credite au înghiţit 15.258 lei.

Anul trecut, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Suceava a avut în evidenţă 20.540 de persoane adulte încadrate într-o categorie de handicap, dintre care 1.840 cu handicap grav; 2.250 cu handicap accentuat; 465 cu handicap mediu şi 23 cu handicap uşor.

DAGSPDC are în evidenţă, de asemenea, 2.397 de copii încadraţi într-un grad de dizabilitate, dintre care 1.012 cu handicap grav, 841 cu grad accentuat, 531 cu grad mediu şi 31 cu grad uşor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: