CL Suceava propune alocarea a 1,3 milioane lei pentru reabilitarea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare

Consiliul Local Suceava ar urma să aloce în acest an suma de 1,3 milioane de lei pentru reabilitarea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare din Parcul Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Potrivit proiectului de buget pentru anul 2017, care va fi dezbătut pentru a fi aprobat în şedinţa de luni a Consiliului Local Suceava, pentru reabilitarea statuii

ecvestre a lui Ştefan cel Mare este prevăzută suma de 1.332.000 lei.

Primarul Ion Lungu a declarat, la sfârşitul anului trecut, că a depus un proiect la Ambasada SUA pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare amplasată în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei. Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că lucrările sunt estimate la 260.000 de euro.

„Este o oportunitate de a finanţa acest proiect prin Ministerul Culturii, cu fonduri americane. Ambasada americană pune la dispoziţie finanţări pentru conservarea obiectivelor culturale” a spus primarul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: