În contul a 115 mc de cherestea fără documente în regulă

Aproape 62.000 lei confiscaţi de la o firmă din Comăneşti

O acţiune a poliţiştilor suceveni, desfăşurată pe 1 şi 2 martie a.c., împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava, a condus la confiscarea a aproximativ 120 mc de material lemnos, indisponibilizarea a două autoutilitare şi aplicarea mai multor sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei specifice.

Cea mai mare cantitate, aproape 115 mc de cherestea de răşinoase, cu statut ambiguu, a fost depistată la o societate comercială cu sediul social în localitatea Comăneşti.

La finalizarea verificărilor, echipa de control a constatat că societatea comercială a livrat cantitatea de 114,919 mc cherestea răşinoase, cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţă legală, în sensul că a înscris în avizele de însoţire coduri unice invalide.

Drept urmare, s-a procedat la confiscarea sumei de 61.711,503 lei, contravaloarea cherestelei în cauză, şi aplicarea a patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei.

Alţi peste 6 mc de material lemnos cu probleme au fost depistaţi odată cu oprirea a două transporturi în trafic. Conducătorii auto nu aveau documente legale de transport, aşa că au rămas şi fără lemn, şi fără maşinile cu care îl transportau, fiind totodată şi amendaţi.

„Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare, dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos” a transmis comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: