Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, la reuniunea managerială a directorilor de şcoli:

„A intra în normalitate ar însemna să nu vă suprapuneţi mandatele dvs. pe un ciclu politic”

„Dumneavoastră sunteţi oamenii cei mai importanţi pentru societatea noastră românească, pentru orice societate, în general” s-a adresat ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, directorilor de şcoli prezenţi la reuniunea managerială organizată ieri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în noua sală de festivităţi a Arhiepiscopiei.

 ÎPS Pimen a continuat vorbind despre misiunea importantă pe care cadrele didactice o au în formarea copiilor şi tinerilor, începând de la grădiniţă şi până la universitate: „Aveţi o misiune, o lucrare importantă şi foarte grea, pentru că trăim într-un timp cu probleme pe care le cunoaşteţi mai bine. Munca rămâne cea mai de preţ comoară pentru om, încă este nevoie de această educaţie pentru muncă”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat, mai întâi, importanţa parteneriatului dintre unităţile de învăţământ şi autorităţile judeţene şi locale, temă înscrisă la primul punct din programul reuniunii manageriale. Preşedintele CJ s-a referit apoi la reţeaua de şcoli speciale aflată sub coordonarea CJ din punct de vedere financiar, adresând Inspectoratului rugămintea de a identifica şi alte categorii de persoane cu handicap care s-ar încadra în alte tipuri de şcoli speciale. „Noi stabilim, conform legii, reţeaua unităţilor speciale şcolare şi e posibil să identificăm şi alte domenii în care să specializăm pregătirea copiilor şi asistarea copiilor cu handicap” a precizat Gheorghe Flutur.

El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de procentul foarte mic (39%) al şcolilor care deţin autorizaţie de funcţionare sanitară şi autorizaţie ISU pentru situaţii de urgenţă. „Cred că din punct de vedere sanitar e chiar un efort mare, în jur de 15 milioane de euro e nevoie pentru investiţii în grupuri sanitare, pentru apă potabilă corespunzătoare şi de calitate şi altele. Nu poţi să nu-ţi propui, la început de an, alocarea de resurse, de aceea primăriile şi dvs., directorii, să cereţi, pentru că acum este un program, la vicepremierul Shhaideh, pentru dezvoltare locală. Să cerem bani pentru grupuri sanitare, ca 15 septembrie să ne prindă cu cea mai mare parte a lucrurilor rezolvată”.

Preşedintele CJ a atras atenţia că şcolile trebuie să intre în legalitate şi să obţină autorizaţie ISU, întrucât la 30 iunie 2017 expiră termenul până la care a fost valabilă autorizaţia provizorie.

Gheorghe Flutur şi-a încheiat discursul susţinând „depolitizarea învăţământului şi a altor instituţii”: „Cred că va veni odată vremea să intrăm în normalitate şi să nu mai aveţi acea sinusoidă de 4 ani de zile. A intra în normalitate ar însemna să nu vă suprapuneţi mandatele dvs. pe un ciclu politic, pentru că asta, uneori, n-a făcut bine în România”.

Prezent la eveniment, şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, s-a referit la autorizarea PSI a şcolilor, arătând deschiderea instituţiei pe care o reprezintă pentru ca şcolile să intre în legalitate.

După luările de cuvânt, şeful IŞJ Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a prezentat raportul privind activitatea desfăşurată de inspectorat, unităţile conexe şi unităţile şcolare în primul semestru al acestui an şcolar, apoi a prezentat priorităţile şi direcţiile de acţiune pentru domeniile curriculum şi inspecţie şcolară. În acest context, directorii prezenţi au fost instruiţi cu privire la simularea examenelor naţionale, care se va desfăşura în această lună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: