Suceava

60% din traficul din zona comercială e de tranzit

> Un nou pod este soluţia corectă pentru fluidizarea circulaţiei, consideră viceprimarul Lucian Harşovschi

 Viceprimarul Lucian Harşovschi, care a lansat în dezbatere un proiect de fluidizare a tracului rutier în zona comercială, a declarat că aşteaptă de la suceveni cât mai multe propuneri pentru a se fluidiza traficul rutier. El a spus că din discuţii se nasc idei şi de aceea doreşte o reală dezbatere pe acest proiect.

„Avem o situaţie de fapt în zona comercială unde traficul este aglomerat” a spus viceprimarul.

El a prezentat întregul proiect de fluidizare, cu reducerea sensului giratoriu din zona Bazar, înfiinţarea unui culoar de viteză prin separatoare, construcţia unui pasaj pietonal, dar aflăm că se ia în calcul şi deschiderea pasajului subteran în zona Ambro.

Harşovschi a spus că din studiul de trafic efectuat a reieşit că 60% dintre cei care merg prin zona comercială sunt doar în tranzit, iar 40% la sută se îndreaptă spre centrele comerciale din zonă.

Viceprimarul a explicat că un nou pod peste râul Suceava va soluţiona problema fluidizării traficului, dar până când această investiţie va fi finalizată trebuie găsite soluţii.

El a spus că va fi adoptată soluţia cea mai bună şi care afectează cât mai puţine persoane.

Totodată, Harşovschi a făcut un apel către suceveni să prezinte cât mai multe variante, pentru că doar din discuţii se poate ajunge la o idee bună.

El a menţionat că proiectul pe care îl propune se poate realiza în câteva zile, dacă va fi agreat în urma dezbaterilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: