Ateliere de educaţie parentală

Echipa Clinicii ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Adicţiilor şi Toxicomaniilor) Suceava îi invită pe cei interesaţi la un atelier pentru părinţi, în care sunt abordate subiecte complexe privind relaţia copil – părinte. Atelierul, gratuit, se desfăşoară în cadrul „Săptămânii PSI pentru părinţi” în mai multe oraşe din ţară, Suceava fiind pentru prima dată pe lista organizatorilor.

Suntem informaţi că în perioada 21 – 23 februarie, la librăria Cărtureşti, cu începere de la ora 18.30, psihologi şi terapeuţi ai clinicii vor aborda subiecte sensibile şi vor provoca discuţii cu cei interesaţi, referitor la acestea. Temele sunt „Copil fericit – adult fericit”; „Cum cresc copiii când unul sau ambii părinţi sunt dependenţi de alcool”; „Părinte «cool» vs. Părinte «classic»“.

„Tipul acesta de ateliere reprezintă un eveniment în premieră în judeţul Suceava. Parentingul este o zonă în care nu se vorbeşte aproape deloc despre ce implicaţii au dependenţele asupra copiilor. Nici despre parentificare, adică ce responsabilităţi preiau copiii în locul părinţilor lor, nu prea se vorbeşte în România. Actualmente sunt foarte multe trenduri de clarificat legat de ce este o modă şi ce este necesar şi sănătos pentru un copil în relaţie cu părinţii. Cum înţelege fiecare părinte calea cea mai bună de a se apropia de copilul său, echilibrul între stilurile parentale sau cum înţelegem procesele familiale care ne influenţează cel mai puternic, iată câteva dintre temele pe care echipa ALIAT Suceava le va adresa, sperăm ca o provocare reală pentru public, în cadrul Săptămânii PSI pentru părinţi” transmite psihoterapeut Alina Ciupercovici, managerul Clinicilor Rezidenţiale ALIAT Suceava şi ALIAT Dorna Arini. (D.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI