Şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale” a Republicii Moldova

Şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale” a Republicii Moldova, în cadrul Galei anuale de apreciere a performanţei Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova.

O delegaţie a ISU Suceava a participat, la Chişinău, la gala anuală de apreciere a performanţei Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova, din delegaţie făcând parte general de brigadă dr. Ion Burlui, inspector-şef, şi colonel Marius Giurcă, şef centru operaţional.

La festivitatea de premiere din cadrul galei anuale, pe lângă angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, au participat Alexandru Jizdan – ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, Zdenek Krejci – ambasadorul Republicii Cehe în Moldova, Dafina Gherceva – coordonator rezident NATO, Daniel Ioniţă – ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova, reprezentanţi ai ministerului afacerilor interne şi apărării din Republica Moldova, reprezentanţi ai altor instituţii de stat.

În cadrul galei, generalul de brigadă dr. Ion Burlui a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale”. Şeful pompierilor militari suceveni a mulţumit pentru onoranta distincţie şi a transmis felicitările din partea secretarului de stat dr. Raed Arafat şi a colonelului Daniel Marian Dragne, inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, asigurând gazdele de întreaga deschidere a pompierilor militari români pentru colaborări viitoare în domeniul situaţiilor de urgenţă.

După festivitate, delegaţia română s­a deplasat în localitatea Haragâş, pentru a comemora eroii echipajului SMURD căzuţi la datorie în ziua de 2 februarie 2016. La locul tragediei, pompierii români au fost întâmpinaţi de preşedintele raionului Cantemir, de primarul localităţii Haragâş şi de comandantul unităţii de pompieri-salvatori din Cahul. Toţi cei prezenţi la faţa locului au ţinut un moment de reculegere şi au aprins lumânări.

Ion Burlui a invitat partea moldoveană să realizeze un program de pregătire pentru colegii din Republica Moldova în cadrul Centrului de Antrenament şi Pregătire de Specialitate Siret, urmând ca şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale să facă demersurile legale pentru transpunerea acesteia în practică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI