După ce râul Bistriţa a fost deblocat de gheţuri

Locuinţele din cartierul Obor din Vatra Dornei nu mai sunt în pericol de a fi inundate

Formaţiunile de gheaţă din zona confluenţei râurilor Dorna şi Bistriţa au fost degajate în urma intervenţiilor Administraţiei Bazinale a Apelor (ABA) Siret – Bacău, pericolul inundării unui cartier din Vatra Dornei fiind astfel eliminat.

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, s­-a deplasat duminică în municipiul Vatra Dornei, unde a avut o întrevedere cu primarul Ilie Boncheş pentru a evalua situaţia actuală a lucrărilor de degajare a formaţiunilor de gheaţă din zona confluenţei râurilor Dorna şi Bistriţa.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, ABA Siret Bacău, prin intervenţiile cu utilaje specifice, a deblocat albia râului Bistriţa pe o lungime de circa 400 m, în aval de confluenţa cu afluentul de dreapta al acestuia, respectiv râul Dorna.

Harasim a menţionat că se apreciază că zăporul de pe râul Dorna are asigurată deplasarea în aval, iar locuinţele din cartierul Obor din Vatra Dornei nu se mai află în pericol de inundare.

Prefectul a mai arătat că se va continua monitorizarea cursului râului Bistriţa, în amonte de confluenţa cu râul Dorna, în amonte de municipiul Vatra Dornei, întrucât în bazinul superior al râului Bistriţa până în zona Cârlibaba, pe albia râului, este format un pod de gheaţă care în prezent poate crea probleme pe tronsonul Iacobeni – Vatra Dornei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI