O nouă carte semnată de scriitoarea Angela Furtună

„Elegii din infern”

La Editura Tipomoldova din Iaşi a apărut o nouă carte semnată de scriitoarea Angela Furtună, „Elegii din infern”. Volumul reuneşte două secţiuni, „scrise în tonalitatea hibridă psalmică, de jale şi bocet românesc, de cantată şi de elegie antică funebră”.

„Elegiile de la Stalingrad” sunt dedicate jertfei poporului român sacrificat de dictatori în Est, aducând omagiu eroului român necunoscut căzut în infernul de la Stalingrad, ele fiind scrise în memoria eroului sergent Ion Furtună şi a eroului sergent Gheorghe Furtună.

„Elegiile Estului sălbatic” sunt „dedicate martiriului femeilor românce jertfite de dictatorul Ceauşescu în genocidul politicii de eugenie din anii 1966­1989 (legiferat de Decretul criminal nr. 770 din 1 octombrie 1966)”.

„Într-o epocă ce excelează în crâncene bătălii pentru putere şi pentru deromânizarea României, ştergerea amintirilor, a istoriei şi a identităţii culturale au devenit exerciţiul principal de nivelare a generaţiilor amnezice. Literatura, teatrul, filmul şi jurnalismul cultural de calitate pot recupera spiritul etic prin calitatea estetică a operelor majore” arată scriitoarea Angela Furtună.

Volumul poate fi comandat şi online la Editura Tipomoldova.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI