Prefectul de Suceava s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Ambasadei Chinei la Bucureşti

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a avut, ieri, o întrevedere cu reprezentanţii Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Yan Jianwu, consilier cultural, şi Lu Yuxun, ataşat al Ambasadei Chinei la Bucureşti şi consilierul ambasadorului, a anunţat Instituţia Prefectului.

Reprezentanţii Ambasadei au discutat cu prefectul de Suceava despre strângerea relaţiilor dintre China şi judeţul Suceava.

Aceştia se află în judeţul Suceava cu ocazia organizării Festivalului Lampioanelor de Casa Româno­Chineză Suceava, eveniment ce marchează sfârşitul Anului Nou Chinezesc.

La Cinematograful Modern Suceava s-a desfăşurat cea de­-a doua ediţie a Festivalului Lampioanelor. Casa Româno­-Chineză Suceava a organizat astfel, urmând tradiţia instituită de Clubul de Studii Asiatice, un spectacol în care tradiţiile chinezeşti au fost îmbinate cu cele locale, celebrând relaţiile de prietenie dintre cele două culturi.

Un moment de o deosebită importanţă în cultura chineză, Festivalul Lampioanelor are loc în a 15-a zi după Anul Nou chinezesc şi încheie seria de festivităţi cu ocazia celebrării acestuia. Anul care a început pe 28 ianuarie 2017 este anul Cocoşului de Foc şi va fi, spun astrologii, unul al energiilor puternice şi al momentelor rare, cu şanse nesperate, împliniri şi bucurii pe care le vom ţine minte toată viaţa.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI