Dumitru Davidel, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Cultul Eroilor Suceava

Un gest de demnitate faţă de mama lui Ioan Grosaru, de la Păiseni

Gesturile simple fac oamenii mari, mari la suflet, şi cu demnitate. Dumitru Davidel, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Cultul Eroilor, filiala Suceava, a făcut zilele trecute un astfel de gest faţă de mama eroului de la Păiseni, Ioan Grosaru.

În vârstă şi bolnavă, femeia a primit din partea lui Dumitru Davidel mai multe alimente de bază, dulciuri şi, cu ajutorul unui om de afaceri, mai mulţi metri cubi de lemn de foc.

Banii necesari au fost un „dar din dar”.

La sfârşitul anului trecut, la Gala „Top 10 suceveni” organizată de ziarul „Monitorul” Suceava, la care vicepreşedintele asociaţiei a fost unul dintre nominalizaţi, acesta a primit un premiu în bani. Omul nu i-a cheltuit pentru sine, gândind că bătrâna de la Păiseni, cea care şi-a pierdut fiul în Irak acum aproape 10 ani, ar avea mai multă nevoie de ei; aşa că a trecut la fapte. A ales ca moment potrivit ziua în care mama eroului a fost sărbătorită de comunitate, de ziua ei de naştere, ajutorul oferit fiind cel mai potrivit cadou.

„Nu este un gest nemaipomenit, ci unul pe care l-am considerat normal. Ne cinstim eroii, dar, de ce nu, şi pe părinţii lor” a spus Dumitru Davidel.

Pentru cele pe care le-a făcut de-a lungul anilor în memoria eroilor suceveni şi în mod deosebit pentru cinstirea sublocotenentului (pm) Ioan Grosaru, născut în satul Păiseni, com. Cornu Luncii, dar şi pentru ultimul său gest generos, maistrul militar principal (r.) Dumitru Davidel a fost felicitat, din partea MApN, de aghiotant col. dr. Elena Popescu, de colegii de la Timişoara ai eroului, dar şi de Primăria Cornu Luncii şi de preoţii bisericii din sat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI