Ne-au colindat vicovenii

 Peste 20 de liceeni de la liceul din Vicovu de Sus ni s-au oprit ieri în bătătură pentru a colinda. Au ales colinde bucovinene, două din chiar oraşul în care trăiesc şi învaţă. Îmbrăcaţi în sumane scurte, ca la Vicov, cu broboadele specifice – fetele şi căciulile înalte – băieţii, cu opinci – fetele şi cizme – băieţii, frumoşi-frumoşi, colindătorii ne-au răsfăţat cu cele câteva cântări specifice Crăciunului, aducându-ni-l şi mai aproape.

Tinerii sunt membrii Grupului local-tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni”, de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, coordonat de profesorul de religie Vasile Schipor. Grupul este autorul unui DVD scos în lume acum câteva săptămâni, de liceul de care aparţin membrii acestuia, în colaborare cu Mănăstirea Putna. „Fie ca aceste colinde, cântate de tineri (…), să mişte conştiinţele şi să întărească voinţa celor care le vor asculta” scrie pe coperta DVD-ului părintele arhimandrit Velnic Melchisedec, stareţul Mănăstirii Putna. (D.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: