Modernizarea drumului Suceava – Iaşi ar urma să intre în execuţie la sfârşitul anului 2017 – începutul anului 2018

Unul dintre proiectele majore ale regiunii nord-est, modernizarea drumului Suceava – Iaşi, în valoare de 75 de milioane de euro, ar urma să intre în execuţie la sfârşitul anului 2017 – începutul anului 2018, a estimat, luni, la Suceava, directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei.

El a arătat în conferinţa de presă de după şedinţa Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est desfăşurată la Suceava că acum acest proiect este în perioada de evaluare şi contractare, urmând ca apoi să se deruleze procedurile de achiziţie care să fie finalizate până la sfârşitul anului 2017.

Asandei a mai precizat că, pentru actualul exerciţiu financiar, 2014-­2020, regula „n plus 2” a devenit „n plus 3”, iar proiectele pe actualul exerciţiu financiar se vor încheia în 2023.

El a explicat că situaţia actuală a fost generată atât de la nivel european, dar şi din cauza unor probleme interne, care au făcut ca multe ghiduri să nu fie încă lansate. Dar şi-a exprimat încrederea că acestea vor fi lansate până la mijlocul anului viitor. Directorul executiv al ADR Nord-Est a menţionat că, în ceea ce priveşte regiunea nord-­est, încă nu sunt contracte semnate pentru implementare.

„Avem depuse circa 200 de proiecte de microîntreprinderi şi vreo 60 de proiecte pe celelalte axe. Ele sunt în proces de evaluare. Procesul durează. Nu avem decât pe asistenţă tehnică sume atrase pe 2016 şi e vorba de un milion de euro, dar vor începe plăţi imediat ce vor fi proiecte contractate” a spus Asandei.

El a subliniat că este important ca până la sfârşitul anului 2017 să fie cheltuiţi banii alocaţi României pentru anul 2014.

Asandei a arătat că pe Programul Operaţional Regional este vorba de o sumă de 380 de milioane de euro la nivel naţional, iar pentru regiunea nord-est ar fi circa 60 de milioane de euro.

„Dacă vom putea cheltui mai mult, cu atât mai bine” a conchis Asandei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: