Municipiul Suceava

Circa 1,4 milioane lei, bani rămaşi necheltuiţi la sfârşit de an

> Fondul de rezervă bugetar, în valoare de 1,68 de milioane de lei, figurează numai în scripte, reprezentând „doar bani virtuali, nu şi în buzunar” > „Avem circa 14 miliarde de lei vechi rectificări în minus, bani pe care nu îi mai putem folosi în acest an” a reliefat primarul Ion Lungu

Fonduri importante au fost tăiate de autorităţile municipale sucevene de la unele capitole de cheltuieli, deoarece nu mai pot fi utilizate până la încheierea lui 2016.

„Sunt sume pe care am propus să le luăm de la anumite capitole bugetare şi pe care nu le mai folosim în acest an” precizează primarul Ion Lungu.

Este vorba despre 400.000 de lei destinaţi unităţilor de cult din municipiu şi pe care acestea nu le-au accesat în baza reglementărilor privind finanţările nerambursabile acordate din bugetul municipal. La această sumă se adaugă încă 110.000 de lei nesolicitaţi, potrivit aceloraşi norme, de asociaţiile şi fundaţiile de pe raza reşedinţei de judeţ. De la terenurile de sport de pe lângă unităţile şcolare s-au luat 1,4 milioane de lei, deoarece dintre cele patru amenajări cu specific prevăzute pentru anul care se încheie, modernizate au fost doar două. Spitalul Judeţean de Urgenţă nu a reuşit să cheltuiască 220.000 de lei, bani acordaţi din vistieria locală, o rectificare în minus, cu 1,61 de milioane de lei, fiind operată şi la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”. Un rectificativ negativ consistent, de natură contabilă – aşa cum a precizat Ion Lungu – are loc în ceea ce priveşte Fondul de dezvoltare al societăţii de apă şi canalizare ACET. Astfel, suma de 7,78 de milioane de lei se varsă direct în contul bancar, nemaifiind inclusă în bugetul de venituri şi cheltuieli al Sucevei, ca până acum. Un gol important îl reprezintă Fondul de rezervă bugetar, în valoare de 1,68 de milioane de lei, care figurează numai în scripte, reprezentând „doar bani virtuali, nu şi în buzunar”. „Ca atare, avem circa 14 miliarde de lei vechi rectificări în minus, bani pe care nu îi mai putem folosi în acest an, astfel încât să crească execuţia bugetară” a reliefat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: