Pentru echilibrarea bugetelor locale

Guvernul Cioloş a alocat fonduri de 17 ori mai mici faţă de necesarul primăriilor sucevene

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat în unanimitate repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor acordate pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2016. După ce a felicitat PSD pentru rezultatele obţinute la alegerile parlamentare, Gheorghe Flutur, şeful administraţiei judeţene, a arătat că, potrivit OUG nr. 86/2016 cu privire la rectificarea bugetului de stat, judeţului nostru i-au fost alocate 46,4 milioane de lei, sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, 27% pentru Consiliul Judeţean, iar 73% în scopul echilibrării bugetelor comunelor, oraşelor şi municipiilor.

Votul a decurs rapid, cu 35 de opţiuni favorabile ale celor 35 de aleşi prezenţi, Flutur arătând că pe tema cu pricina au avut loc consultări anterioare: „Am avut o discuţie cu liderul consilierilor PSD pe această temă, materialele fiind prezentate în mapa de şedinţă”.

Singura intervenţie a fost cea a alesului social-democrat Dan Ioan Cuşnir, acesta fiind nedumerit că şedinţa de rectificare nu s-a ţinut săptămâna trecută. Gheorghe Flutur i-a răspuns că, până joia trecută, 21 de primării nu înaintaseră Consiliului Judeţean centralizatoarele cu necesarul de finanţare, context în care nu s-a putut trece la împărţirea banilor.

Conform informării compartimentului de specialitate al administrativului judeţean, după centralizarea solicitărilor primăriilor, necesarul de cofinanţare pentru programele de dezvoltare locală şi de susţinere a proiectelor de infrastructură din judeţul Suceava însumează 94,51 de milioane de lei, valoarea arieratelor era, la începutul lui decembrie, de 16,48 de milioane de lei, în timp ce ratele rămase nerambursate la creditele luate de 18 administraţii locale se ridicau la 12,53 de milioane de lei.

„Ca urmare a centralizării informaţiilor obţinute, a rezultat un necesar de finanţare de 17 ori mai mare decât suma totală de repartizat” se arată în raportul Serviciului Buget-contabilitate al executivului judeţean.

2 Comentarii

  1. Politicianul Pagubit says:

    Pt oameni chiar n-are nici o importanta, pt ca oricum le-ar fi furat gasca!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI