De la artă la nevoile oamenilor

 Profesorii şi elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava s-au implicat în mai multe acţiuni caritabile de care au beneficiat copii aflaţi în evidenţa Centrului Social de Zi al Mănăstirii Suceviţa, copiii de la Centrul Rezidenţial al Mănăstirii Podul Coşnei şi bătrânii de la Azilul Mănăstirii Sfântul Dimitrie din Vatra Dornei.

Acţiunea s-a desfăşurat sâmbătă, 10 decembrie a.c., la toate cele trei centre sociale, iar beneficiarii s-au bucurat de colindele pe care elevii Colegiului de Artă le-au interpretat cu multa dragoste. Totodată, cei vârstnici au primit alimente, iar copiii haine, jucării, cărţi, jocuri şi rechizite şcolare. Fiecare dar a venit ca răspuns la scrisoarea către Sfântul Nicolae, pe care cei mici de la centrul din Suceviţa au întocmit-o plini de speranţă.

Centrul Social de Zi al Mănăstirii Suceviţa funcţionează într-o clădire finanţată prin fonduri europene, iar în prezent activitatea este susţinută financiar de mănăstire. Acţiunile desfăşurate în Centru au ca scop sprijinirea familiilor cu risc social din comuna Suceviţa şi a persoanelor aflate în dificultate din alte localităţi care solicită ajutor.

În aceasta perioadă a bucuriei Praznicului Naşterii Domnului, atât elevii, cât şi profesorii implicaţi în activitate au dorit să aducă un zâmbet pe chipul copiilor şi al bătrânilor care trec prin momente de dificultate. Totodată, ei speră ca gestul lor să devină un model pentru tânăra generaţie, deoarece fiecare faptă bună poate schimba în bine lumea din jurul nostru! (C.A.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI