Municipiul Suceava

Extinderea reţelelor în zonele neelectrificate se efectuează cu echipamente dezafectate

Componentele sistemului de iluminat public dezafectate în urma lucrărilor de modernizare desfăşurate pe raza municipiului Suceava nu vor ajunge la fier vechi. Cel puţin aşa prevede un proiect de hotărâre de consiliu local, potrivit căruia echipamentele recuperate vor lua calea înfiinţării de reţele în zonele reşedinţei de judeţ care nu sunt încă racordate la alimentare cu energie electrică.

„În urma modernizării sistemului de iluminat public au fost dezafectate componente care au fost depozitate în magazia de la Dragomirna a municipiului Suceava. Aceste componente, respectiv aparate de iluminat, stâlpi metalici, console metalice şi cutii de secţionare se află în stare bună de funcţionare şi pot fi folosite în extinderile de reţele din zonele care nu sunt racordate la energia electrică, dar şi la alte lucrări” susţine primarul Ion Lungu.

În urmă cu un an, şeful municipalităţii anunţa că extinderi de reţele electrice vor avea loc în cartierele nou construite, însă pe 30 dintre cele 74 de artere nu se putea interveni, deoarece terenurile se află în proprietate privată. În primăvară, liniile de alimentare cu energie electrică au fost prelungite până în zona Cartodrom a cartierului George Enescu, anunţate fiind şi extinderile de pe strada Bistriţei din cartierul Obcini, licitaţia, în valoare de 43.300 de lei, fiind câştigată de Energo Sistem. Graţie acestora din urmă, lumina pe timp de noapte nu va lipsi inclusiv în zona în care funcţionează Inspectoratul Teritorial de Muncă şi unde se află fostul sediu de cartier al Romtelecom. Vizat este şi perimetrul blocului H1, cât şi cel al caselor particulare din preajmă. La această dată, cu fonduri elveţiene de 13,19 de milioane de lei, în Suceava se implementează proiectul „Managementul modern şi eficient al iluminatului public”, care prevede montarea a 3.843 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; înlocuirea şi montarea a 3.741 de cutii de conexiune pe stâlpii de iluminat; înlocuirea cablurilor şi amenajarea sistemului de telegestiune.

În intervalul 18 iunie 2010 – 28 februarie 2012, Primăria Suceava a implementat proiectul „Modernizarea iluminatului public pe artera principală a municipiului Suceava”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea acestuia s-a ridicat la 12,23 de milioane de lei, sumă din care 9,14 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI