Soluţii pentru deblocarea traficului în zona comercială a Sucevei

> Este vorba despre înfiinţarea unor pasaje, eliminarea unor treceri de pietoni şi construcţia unui nou pod peste râul Suceava

 Capacitatea de trafic pe Calea Unirii din municipiul Suceava, care face legătura cu zona unde sunt mai multe centre comerciale, inclusiv bazarul din oraş, este depăşită. Aceasta este concluzia unui studiu de trafic realizat de o firmă din Iaşi, în urma monitorizării timp de zece luni a traficului din zona comercială a municipiului.

Potrivit primarului Ion Lungu, studiul de trafic urmează să fie discutat în şedinţa Consiliului Local Suceava de săptămâna viitoare, în baza acestui document urmând să fie realizată o strategie de investiţii în infrastructura rutieră care să conducă la deblocarea traficului.

Conform studiului, e nevoie de dublarea căilor de acces; sensul giratoriu care ar fi trebuit să ducă la deblocarea traficului este nefuncţional.

Edilul-şef a arătat în conferinţa de presă de miercuri că este nevoie de un nou drum care să facă legătura între DN 29 spre Botoşani şi zona centrală a municipiului Suceava, care să permită şi accesul spre zona comercială, impunându-se şi construcţia unui nou pod peste râul Suceava.

Primarul a mai declarat că şi trecerile pentru pietoni semaforizate va trebui să fie eliminate, urmând să fie construite pasaje subterane sau supraterane. El a menţionat că există posibilitatea redeschiderii unui pasaj pietonal subteran, care însă are, în prezent, infiltraţii, dar şi înfiinţarea unui pasaj pietonal pe sub podul rutier de peste râul Suceava din apropierea bazarului, fiind necesar avizul RA Apele Române.

Blocajele rutiere care se înregistrează în zona comercială determină ca distanţe de câteva sute de metri să fie parcurse în zeci de minute, iar circulaţia în întregul oraş este afectată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI