După ce s-a întâlnit cu oameni de afaceri suceveni

Ministrul finanţelor publice, Anca Dragu, propune ca ANAF să organizeze lunar întâlniri cu mediul de afaceri

Ministrul finanţelor publice, Anca Dragu, care s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri suceveni, a declarat la finalul discuţiilor că ar trebui ca ANAF să organizeze lunar întâlniri cu oamenii de afaceri pentru a fi spuse lucrurile care dor pe unii şi pe ceilalţi.

Ministrul finanţelor a participat, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, la o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri sucevean în cadrul căreia au fost prezentate informaţii cu privire la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM sau despre achiziţii publice, iar oamenii de afaceri au reproşat reprezentanţilor MFP situaţiile de neacceptat din sistem, cum ar fi formularul 088 şi secretomania din jurul unor criterii doar de cei din ANAF ştiute pentru acceptarea unor firme ca plătitori de TVA.

Ministrul finanţelor, Anca Dragu, a spus că propunerile făcute de oamenii de afaceri suceveni nu vor rămâne la acest stadiu, ci „vor deveni realităţi” şi a arătat că ANAF va trebui să organizeze în judeţe în fiecare lună întâlniri cu mediul de afaceri pentru ca fiecare parte „să spună ce îl doare”.

Ea le-a cerut scuze oamenilor de afaceri pentru nemulţumirile din decursul timpului.

Anca Dragu a ţinut să spună că atât MFP, cât şi ANAF au emis în ultimul an ordine şi măsuri care vin în sprijinul agenţilor economici, dar că implementarea acestora în teritoriu este de cele mai multe ori anevoioasă.

Ea a arătat că în primele nouă luni ale acestui an, în judeţul Suceava s-a constat în o îmbunătăţire a calităţii mediului antreprenorial, fiind constatată o scădere semnificativă, de 16%, a numărului de societăţi comerciale care au declarat intrarea în insolvenţă.

Dragu a adăugat că în primele nouă luni numărul de înmatriculări de noi de SRL-uri a crescut cu 41%.

Potrivit statisticii prezentate de ministru, în primul semestru al acestui an s-a remarcat o creştere cu 9,8% a cifrei de afaceri din judeţul Suceava, superioară celei de la nivel naţional din aceeaşi perioadă, de 6,1%, şi peste creşterea înregistrată la nivelul regiunii de Nord-Est, de 8,4%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: