Primăria Suceava va dărâma 30 de locuinţe sociale vechi de un secol

> Intenţia survine incidentului de la finele săptămânii trecute, când un zid la unui imobil de acest fel din cartierul Burdujeni s-a prăbuşit > „Vreau să spun că mai sunt asemenea cazuri, în care aceste case nu pot fi reparate, ele trebuind a fi dărâmate şi construite din nou”, arată primarul Ion Lungu

 Primăria municipiului Suceava a depus primul proiect pentru accesarea de finanţare europeană nerambursabilă în exerciţiul financiar 2014-2020. Este vorba de cel de Sprijin pregătitor pentru înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală (GAL) Suceava şi elaborarea strategiei de dezvoltare locală privind zonele urbane marginalizate.

Ion Lungu, primarul Sucevei, susţine că poate fi obţinută o finanţare de 7 milioane de euro, fonduri corespondente din Programul Operaţional capital Uman (POCU) şi Programul Operaţional Regional (POR). „Am depus primul proiect, în vederea întocmirii studiului pentru zonele marginalizate. Aici intră cartierele Burdujeni-sat, Iţcani şi Burdujeni”, a precizat edilul-şef sucevean.

Potrivit şefului municipalităţii, urmează a fi accesată Axa 9.1 „Infrastructura de locuire, construire, reabilitare şi modernizare a locuinţelor sociale” a POR. Lungu spune că, astfel, sunt vizate reabilitarea locuinţelor sociale din patrimoniul Primăriei şi ridicarea de noi blocuri sociale pentru categoriile defavorizate. Astfel, ar fi reabilitat imobilul de locuinţe sociale de pe Aleea Dumbrăvii, din cartierul Burdujeni, actualii locatari urmând a fi mutaţi în alte imobile.

Pe de altă parte, Primăria intenţionează să reconstruiască 30 de clădiri cu destinaţie de locuinţe sociale, primarul făcând referire la prăbuşirea zidului uneia dintre acestea, la finele săptămânii trecute. Este vorba despre case cu o vechime de circa 100 de ani, expertizele efectuate relevând că unica soluţia este dărâmarea acestora şi ridicarea de la zero a altora noi. „Am avut un incident săptămâna trecută şi mulţumim lui Dumnezeu că nu au fost victime. Vreau să spun că mai sunt asemenea cazuri în care aceste case nu pot fi reparate, ele trebuie dărâmate şi construite din nou. Or acest lucru nu se poate face atâta timp cât există oameni care locuiesc acolo”, a precizat primarul Sucevei.

Ion Lungu a dat exemplul unui imobil de pe strada „Cernăuţi”, aflat în pericol de prăbuşire, locatara refuzând să-l părăsească pentru un altul pus la dispoziţie de Primărie, în acest sens semnând un document prin care îşi asumă toate riscurile.

Primăria Suceava intenţionează să profite şi de programul de construire de locuinţe sociale al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, demersurile fiind în sensul obţinerii de fonduri pentru ridicarea a 30 de locuinţe sociale, precum şi a încă 10 locuinţe de necesitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: