Ambulatoriu nou, dublarea secţiei de Cardiologie şi construirea unui centru de radioterapie

> Este vorba de noile investiţii anunţate de preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur pentru anul următor la Spitalul Judeţean Suceava

 La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” se vor face noi investiţii de circa 20 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va fi construit un nou ambulatoriu cu 4,2 milioane de euro, cu o suprafaţă de 4.500 de mp, explicând că ambulatoriul actual are o suprafaţă de 1.500 mp şi a fost amenajat în condiţiile în care se adresau circa 37.000 de pacienţi anual.

„Am depăşit 100.000 de pacienţi anual, iar anul acesta vor fi 160.000 de pacienţi la cele 23 de cabinete şi anul viitor se estimează că vor fi peste 210.000 de pacienţi care vor veni să fie consultaţi sau să-şi facă analizele în ambulatoriul SJU. Asta arată o presiune foarte mare pentru Spitalul Judeţean, dar, dacă ne uităm la pacienţi, el este şi spital regional pentru că vin oameni şi din alte judeţe”, a spus Flutur.

El a arătat că situaţia actuală determină construcţia unui corp nou, cu module complete, respectiv 23 de secţii, fiecare cu cabinete de consultaţii, cameră de aşteptare, cameră de tratament şi internare de zi, cu două-cinci paturi pentru fiecare specialitate.

„Dorim ca cei care vin să-şi facă analizele sau să fie consultaţi la Spitalul Judeţean Suceava să poată, pe durata a 12 ore, să fie cazaţi în spital. Este un lucru civilizat care se întâmplă în toată lumea”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a estimat că noul ambulatoriu va fi finalizat în 2018.

Totodată, Flutur a spus că o altă investiţie va fi făcută prin supraînălţarea, pe piloni de metal, a Corpului F al spitalului, urmând să fie realizată o construcţie de 670 mp unde se va extinde secţia de cardiologie, care va fi astfel dublată.

El a spus că în judeţul Suceava sunt în evidenţă 160.000 de bolnavi cardiaci, iar presiunea pe această secţie este foarte mare.

Investiţia în dublarea secţiei de cardiologie este de 1,5 milioane de euro şi va fi finalizată în anul 2017.

Totodată, în primăvara anului viitor urmează să fie construit în curtea SJU Suceava Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic, investiţie privată de 13 milioane de euro care va fi finalizată în patru luni.

„Această investiţie este extrem de necesară pentru cei bolnavi de cancer. Diagnosticul acesta trist îl au în Suceava peste 10.100 de pacienţi, iar în Botoşani are circa 7.800”, a spus Flutur.

El a menţionat că de tratamente au nevoie circa 1700 de pacienţi şi nu există capacitate, iar această investiţie, doar pentru radioterapie, va asigura tratamente pentru circa 800 de pacienţi anual.

„Salut această investiţie pentru că este vorba şi de dotări ultramoderne, RMN de 2 Tesla, foarte performante şi PET/CT-uri”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a spus că va urmări ca toate investiţiile să fie realizate potrivit graficelor.

El a mai adăugat că din 2009 şi până în prezent, la Spitalul Judeţean Suceava au fost făcute investiţii de peste 25 de milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: